Zavřít reklamu

overview_hero5_20100607Apple Inc, dnes na 19:00 našeho času svolal přímo ve svém ústředí v Curpertinu tiskovou konferenci, kam si svolal vybrané novináře a informoval o problémech iPhone 4, týkajících se signálu. Apple v souvislosti s těmito problémy vydal také tiskovou zprávu, jejíž překlad si můžete přečíst zde. Pojďme se podívat jak to vidí Apple dnes a co nám konkrétně řekl k problémům iPhone 4.

Apple pozval opravdu jen vybrané novináře a dokonce ani obvykle pozvaní novináři nebyli pozváni, Apple také oficálně neposkytl ani audio ani video výstup z dnešní tiskové konference, která byla svými navštěvníky, rychlostí uspořádání a také místem konání atypická. Na úvod Apple pustil písničku, kterou si můžete poslechnout i s videem pod tímto článkem a následně přišel s pěti minutovým zpožděním Steve Jobs jenž začal větou:“My jsme jenom lidi, nejsme perfektní a ani naše produkty nemusí být perfektní“. Následně upozornil na to, že již prodali více jak 3 000 000 iPhonů 4 a uživatelé jsou s ním opravdu velice spokojeni a to doslova mimo všechna očekávání, co se týče funkčnosti zařízení. Ovšem Apple také dostavá hodně kritiky co se týká antény, už 22 dní usilovně všichni inženýři pracují na tom, aby tento problém opravili. Následně upozornil na to, že ostatní telefony mají stejný problém jako iPhone 4, jmenovitě RIM BlackBerry, Motorola Android, Samsung a další, kterým také po chycení do ruky padá signál. Následně se vrátil k tomu, že opravdu systém špatně vyhodnotil sinál a jeho skutečnou sílu, nyní v iOS 4.0.1 je již tato chyba opravena.

phpjEBJ2Z_thumb_iphone-reception-pc-0818-rm-eng
phpyQajvh_thumb_iphone-reception-pc-0858-rm-eng

Steve Jobs následně uvedl, že veškeré hovory na Apple Care jsou monitorovány a tam nezaznamenali téměř žádné hovory, tato bublina o anténě se tedy spíše týká médií, které ji přifukují, než samotných zákazníků. Apple Inc. investoval více jak 100 000 0000 dolarů na speciální místnost, ve které testoval sílu signálu. iPhone 4 se testoval v 17 takovýchto místnostech a signál byl vždy vynikající. Na Apple Care stímto problémem konkrétně volalo pouze 0,55% uživatelů, což jsou totožná čísla jako u iPhone 3G/iPhone 3Gs a tam se o tomto problému nijak nediskutovalo, je to totiž stejný problém u všech telefonů a Apple nedokáže obejít fyziku. Na operátora AT&T volalo stejné množství zákazníků a AT&T to bude řešit, je to jejich problém, ne problém Apple. Podle statistik vychází, že spadne jeden hovor ze 100 hovorů na telefonu iPhone 3Gs a u iPhone 4 je to podle AT&T ještě výrazně méně! Na toto má AT&T statistiky a vše doložil Apple.

phpzh17P6_thumb_iphone-reception-pc-0873-rm-eng
phpjO72OW_thumb_iphone-reception-pc-0875-rm-eng

Steve Jobs tvrdí, že bublina vznikla tím, že když přišel na trh iPhone 3Gs, měl stejný tvar jako iPhone 3G a na trhu byli miliony obalů, které si na telefony okamžitě dali a obaly jim pomohly.  iPhone 4 nemá zatím dostatečné množství obalů na trhu a lidé jej používají bez obalů. Steve Jobs však dodal, že toto je pouze jeho teorie.

Řešení

Prvním řešením bylo uvolnění iOS 4.0.1, který tento problém výrazně zmírňuje a Apple doporučuje si okamžitě telefon updatovat. Hodně lidí říká, že jim pomohl obal Bumper, který stojí 30 dolarů, OK! Od dnešního dne jej budeme všem kteří mají iPhone 4 rozdávat zdarma! Pokud jste již obal koupili, můžete donést obal na prodejnu a Apple Inc. vám vrátí 30 dolarů zpět! Všichni tedy dostanou k iPhone 4 zdarma obal. Ti kteří si telefon nyní koupí ho již dostanou automaticky s obalem. Pokud ovšem stejně máte problém a příjde vám, že telefon nefunguje. Můžete jej jít vrátit zpět a dostanete plnou částku za kterou jste telefon koupili zpět a to i při překročení 30 dní od koupi! I když bude telefon v horším stavu, stejně dostanete plnou částku penež zpět!

Na konec konference Steve Jobs řekl, že májí rádi zákazníky a to opravdu velmi a pracují velmi tvrdě na tom aby je překvapili ještě tento rok se spoustou novinek a užasných věcí!

Dnes nejčtenější

.