Zavřít reklamu

news-transPrvní článek  souhrnu týdne si přečetlo přes 600 čtenářů, proto má smysl v tomto souhrnu pokračovat. Pojďme se podívat jaké starosti a naopak radosti se okolo Apple Inc. odehráli tento týden. Dnes se podíváme na ceny iPhone 4, Problém se signálem, nepřehlednost iOS 4, Apple a AT&T u soudu, konec prodeje Microsoft Kin, AT&T končí jako výhradní prodejce iPhone.

Ceny iPhone 4

Podařilo se nám díky kontaktům s operátory a jejich vrcholnými managery získat informace o cenách iPhone 4 v naši republice. Podle zákulisních informací se budou ceny iPhone 4 16GB pohybovat okolo hranice 18 000 Kč. Cena iPhone 4 32GB bude přesahovat částku 20 500 Kč. Ceny dotovaných přístrojů budou řádově o 30% vyšší než v případě dotovaných cen iPhone 3Gs. Ke každé dotované ceně tedy připočítejte 30% (oproti iPhone 3Gs) a  získáte cenu iPhone 4 s dotací u jednotluvých smluv s úpisem na 24 měsíců.

Apple se vyjádřil k problémum se signálem

Apple Inc. se oficiálně vyjádřil k problémům signálu u nejnovějšího modelu iPhone 4 v otevřeném dopise, jehož kompletní překlad naleznete zde. Nejdůležitější je zjištění, že vše je jen softwarová chyba, která se týká chybné rovnice mezi počtem zobrazení stavu signálu a skutečnou sílou signálu, který telefon přímá. Ve výsledku tedy dojde k poklesu o jednu, maximálně dvě čárky stavu signálu, namísto plné ztráty, jak se zobrazuje některým uživatelům. Apple uvedl, že vydá software update do několika nejbližších týdnů.

Nepřehlednost iOS

Apple s příchodem iPhone 4 a iPad má trošičku bordel v iTunes App Store. Je problém se orientovat, pokud nejste vyloženě fanoušek v tom, jaká aplikace je určena pro váš přístroj. Nejen, že se musíte rientovat ve verzi iOS, ale také v tom , který přístroj používáte. Daleko větší problém mají vývojáři, kteřá nyní, pokud chtějí uspět, musí svoji aplikaci dělat v rozlišení pro iPhone 3G/3Gs/2G, pro iPhone 4 a pro iPad. Další problém pak nastává s gyroskopem, který také mohou u aplikace zaimplementovat pouze pokud je aplikace pro iPhone 4, ovšem pokud ji chtějí mít pro všechny přístroje, musí do dalších verzí tuto funkci vynechat.

Apple a AT&T u soudu

Apple a operátor AT&T s jehož službami je vázaný iPhone 4 na území USA čelí žalobám od nespokojených zákazníků. Ti si v největší míře stěžují na ztrátu signálu a nepomohlo tomu ani vysvětlení od Apple. Apple Inc. sice v otevřeném dopise o kterém jsem se zmínil výše uvádí, že můžete do 30 dnů iPhone 4 vrátit bez udání důvodů v jakémkoli Apple Retail Store, no není to tak docela pravda. Vrátit jej sice můžete ovšem jsou s tím spojeny obrovské poplatky, které musíte zaplatit operátoru AT&T za zrušení paušální smlouvy, což se uživatelům nelíbí.

Microsoft ukončil prodej Kin

Microsoft nedokázal prodat za 48 dní od zahájení prodeje dostatek telefonů Microsoft Kin na to, aby se mu vyplatila jeho další výroba a prodej. Telefony se tak oficálně stahují z prodeje a to s obrovskou slevou, kdy telefon Kin one stojí v přepočtu jenom 600 Kč. Telefony se tak nakonec nedostanou ani na evropský trh a jejich prodej končí. Microsoft přesouvá všechny své vývojáře mobilních zařízení a sftware pro ně na vývoj Microsoft Windows 7 Mobile, o němž se bližší informace dozvíte zde.

AT&T končí jako výhradní distributor iPhone

Počátkem příštího roku se stane to, na co každý americký fanoušek iPhone čeká! Nově zařadí nový iPhone 4 do své nabídky také největší americký mobilní operátor Verizon Wireless. Po více než třech letech tak ukončí monopolní postavení AT&T v této oblasti. Vzhledem k tomu, že informaci o distribuci iPhone pod hlavičkou Verizon Wireless přinesla agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje blízké transakci, jedná se zatím pouze o nepotvrzenou zprávu. Na základě vývoje v posledních měsících je ovšem její brzké potvrzení velmi pravděpodobné. Více informací zde!

Dnes nejčtenější

.