Zavřít reklamu

iphone 4 pngPrvní recenze obvykle vycházejí v době, kdy Apple uvede oficiálně výrobek prvním zákazníkům, ovšem to se namísto zítra stalo již včera. Proto recenzenti pěti hlavních médií, které si Apple vybírá na napsání recenze neváhali a vydali své recenze již dnes. Pojďme se podívát na krátké shrnutí jejich recenzí. Všeobecně lze z mého subjektivního pohledu říci, že prvotní nadšení již ze všech vyprchalo a lidem stále více vadí nedostatky iPhone, než aby je uchvátili jeho novinky. Navíc AT&T je v USA opravdu velmi slabí co se pokrytí signálem týče. Recenze naleznete v pokračování článku.

Walt Mossberg / The Wall Street Journal:

Mohl jsem testovat iPhone 4 po celý minulý týden. Co se software i hardware týče, je to pořádný skok, oproti vynikajícímu iPhone 3Gs. Ovšem má to některé nevýhody, tou hlavní je svázanost s operátorem AT&T, s telefonem se totiž někdy pracuje lépe, někdy ovšem hůře než s jeho předchůdcem (myšleno v souvislosti s AT&T). Celkově Apple vydal novou, dobře navrženou aktualizaci iPhone, která jej udrží v čele v nabídce smartphonů na trhu!

David Pogue / New York Times

I přes silný počátečný zážitek, musím říct, že telefon je již pouze součástí boje ostatních telefonů (myšleno, že již neutíká konkurenci tak, jako iPhone 2G v roce 2007). Telefony běžící na Google Android získávají řadu nadšených recenzí a obsahují funkce (software), který jim mohou majitelé iPhone pouze závidět. Google aktualizuje software pro Android několikrát ročně a vždy jej vylepší, zatím co iPhone byl aktualizován tento rok pouze jednou (co se iOS týče).

Ed Baig / USA Today : Ed Baig / USA Today :

Nový iPhone 4 jsem testoval asi týden a půl spolu s hlavním update operačního systému v historii iPhone iOS4 – znovu dokládá, proč Apple iPhone prorazil, i když čelí tvrdé konkurenci telefonů na platformě Google Android.

Xeni Jardin / Boing Boing :

Čtvrtý iPhone není inovace, ale postupná evoluce a vylepšení, narozdíl od iPadu což je zcela nový typ zařízení. Apple se zaměřil více jak na vychytávky na zvětšení kvality, typické pro jeho produkty. Ovšem má to jednu vadu, nespolehlivé a nekvalitní spojení, které způsobuje svázanost s operátorem AT&T. Apple je v USA pouze distributor (myšleno, že vše ostatní ovlivní AT&T).

Joshua Topolsky / Engadget :

Nebudeme chodit okolo – Apple iPhone 4 je nejlepší smartphone na trhu právě těď. Kombinace nádherného nového hardware, úžasný displej, modernizované kamery a velké vylepšení operačního systému z něj dělají impozantní kousek. Ano, existeje stále několik slabých míst, které chceme aby Apple opravil a existují úžasné alternativy pro iPhone 4. Ovšem když vezmeme dohromady hardware a software, výběr aplikací a všechny malé detaily, které dělají iPhone 4 tím čím je, si myslíme, že je to balzám na duši v současné době.

Dnes nejčtenější

.