Zavřít reklamu

mobilemeApple si na dnešní noc naplánoval odstávku MobileMe a zatím co vy ste sledovali Lakers vs. Celtics, inženýři v Curpertinu usilovně pracovali a vydali novou verzi MobileMe, která doznala několika změn. Spekulace o tom, že bude MobileMe zdarma se nepotvrdili a stále zůstává cena pro jednotlivce 99 dolarů/rok a pro rodinu 149 dolarů/rok. Pojďme se podívat na novinky, které Apple připravil.

Welcome screen

Úvodní stránka neboli Welcome Screen se dočkala grafické změny, kterou můžete vidět i bez registrace na www.me.com

welcome_screen

Navigace na me.com

Změnil se způsob navigace na službe MobileMe, který nyní více připomíná navigaci v systému Mac OS X. Nyní jsou na me.com dva trvalé navigační prvky v horní části každé stránky, ikona mráčku a vaše jméno na pravé straně stránky. Pro možnost navigae mezi jednotlivými funkcemi me.com stačí kliknout na mráček nebo stisknout kombinaci kláves Shift+Esc a otevřít takzvaný Switch výběr aplikací, který díky Alt+Tab znáte z Mac OS X. Ikona s vašim jménem pak slouží k informacím o účtu a jejich nastavování.

prepinani oken pomoci switcheru

Mail

Hodně lidí si ztěžovalo na to, že gmail.com je podstatně přehlednější, rychlejší a bůhví jaký ještě. Apple tedy nelenil a spustil před nedávněm Beta test svého nového mailu, ten začal testovat 13.5.2010 a nyní je součástí MobileMe pro všechny uživatele ve finální verzi.

Zvýšená bezpečnost

Webmail je nyní bezpečnější než kdy předtím. Pomocí SSL jsou šifrovány a zabezpečeny všechny vaše maily, ať již využíváte MobileMe na Macu, PC, iPodu touch, iPhone nebo iPadu.

AntiSPAM

Me.com automaticky filtruje nevyžádanou poštu a tu dává do složky nevyžádané maily. Pokud ovšem tuto poštu příjmat chcete, stačí daný email označit jako no-spam a již nikdy se nestane, že by se email od tohoto uživatele dostal do Spamu.

Externí emailové účty

Nově můžete přijímat přes službu me.com také emaily z dalších emailových adres které používate. Můžete je také odesílat a zvolit z jakého mailu mají být odeslány, zda přímo z me.com nebo z vašeho externího mailu.

Zvýšený výkon

Apple nejen že posílil servery, ale zejména urychlil práci při prohlížení, čtení a editování mailů.

Panel nástrojů formátování

V panelu nástrojů formátování můžete měnit styl písma, velikost, barvu písma a další prvky co vás napadnou. Dokonce můžete označit určité slovo jako odkaz na webovou stránku nebo email.

Single archivace

Pokud chcete archivovat emaily, stačí kliknout na tlačítko Erchiv a emmaily se okamžitě přesunou do šložky archiv, ve které jsou následně k dispozici.

okno zprav

Dnes nejčtenější

.