Zavřít reklamu

wwdc-10Steve Jobs dnes v 19:00 našeho času otevřel již 15. ročník WWDC (Worldwide Developers Conference), samozřejmě opět v Moscone Centre aréně. Nejprve pochopitelně Steve Jobs dostal ovaci ve stoje od všech přítomných novinářů a pustil se do řeči. Neprve řekl, že na WWDC 2010 došli novináři z více jak 50 zemí a začal tím, že nám představí pár nových update, pojďme se na ně podívat.

Data

Steve Jobs začal daty, pro iPad je po 2 měsících od jeho spuštění více jak 8500 aplikací, celkově v iTunes App store je to více jak 225 000 aplikací. Celkově bylo staženo více jak 4 miliardy aplikací. Do iTunes App Store přibívá týdně 15 000 nových aplikací.  95% aplikací je schváleno do jednoho týdne od zaslání do Apple, ty které neprojdou během týdne obsahují chybu nebo padají. Apple vydělal na aplikacích za prvních 10 měsíců více jak 600 milionů dolarů, letos očekává více jak 2 miliardy zisků z iTunes App Store.  V současné době prodává Apple Inc. jeden iPad každé 3 vteřiny a do konce července bude v dalších 19 zemích. Každý uživatel iPadu si stáhl průměrně 17 aplikací do svého zařízení. Za prvních 65 dní si uživatelé stáhli více jak 5 milionu knih, to znamená 2,5 knihy na jeden iPad. 5 ze 6 největších vydavatelství v USA sdílí své knihy na iBooks Store. Připravuje se nová verze iBooks verze, kde si můžete dělat záložky a poznámky. iBooks budou sloužit nově také jako čtečka PDF souborů, nová verze výjde tento měsíc. Apple bude podporovatn a 100% HTML5!

iPhone 4

Nový iPhone 4 (tak zní jeho konečný název) přináší více jak 100 nových funkcí a vychytávek. Design skutečně vypadá tak, jak uniklé prototypy. Samozřejmě tedy přináší čelní kameru, přisvícení pomocí led diod. Je o 24% tenčí než iPhone 3Gs. iPhone 4 funguje podobně jako iPad na Micro-Sim karty. Dále obsahuje Wi-fi Bluetooth, GPS, UMTS a GSM sítě. Celý kovový rám telefonu slouží nyní jako anténa. Jedna část na Wi-Fi a druhá část na GSM. Apple použil novou technologii pro display iPhone 4, nyní obsahuje 4x větší hustotu bodů než iPhone 3Gs.  Displej má rozlišení 326 rozlišení na palec, tedy displej který ještě nikdy nebyl použit u mobilního telefonu. Maximum schopností rozlišení lidského oka je 300 pixelů na palec, přístroj tedy dosahuje naprostého maximam co je člověk schopný vnímat. Apple nemohl nasadit OLED Displej, ten nedosahuje potřebného rozlišení. Displej dále využívá IPS technologii pro naprosto reálné podání barev. Novinkou je Gyroskop, v kombinaci gyroskopu + accelometeru dosáhne iPhone možnosti snímat pohyb do 6 os (3 osy Gyroscoope + 3 osy Accelometr).  Nyní může také měřit rychlost a sílu pohybu. Vývojáři mohou u jedné aplikace využít Gyroscoop, Proximity senzor, Accelometr a Light senzor. Apple vylepšil kamerový systém, ten nyní obsahuje dvě kamery, zadní má 5 megapixelů + 5x zoom + LED diodu pro blesk + umožní nahrávat HD Video 720p při 36 pixelů. Dokonce Apple představil novou aplikaci iMovie pro iPhone! Steve Jobs ještě upozornil, že aplikace iMovie bude stát 4,99 dolarů, tedy pouze pokud ji povolí, jak Jobs zaftípkoval!

  • Displej: 3,5″ – 960×640 pixelů.
  • Kontrast 800:1 – 4x lepší než u 3Gs.
  • iPhone 4 běží na A4 Chipu.
  • Apple iPhone obsahuje 32Gb paměť.
  • Baterie = 7 hodin telefonní hovor, 6 hodin surfování přes 3G, 10 hodin surfování přes Wi-Fi, 10 hodin videa, 40 hodin přehrávání hudby, 300 pohotovostní režim.
  • 2 mikrofony pro redukci šumu.
  • Gyroscoope = umožní v kombinaci s accelometerem zaznamenat pohyb 6 směry, rychlost a sílu pohybu. Jednoduše si vše představte jako pohyb díky Powerball!
  • Zadní kamera 5 MPix + přisvícení pomocí LED Diod. Mnohem větší optika + 5x digitální zoom.
  • Camera nahrává HD Video! 720p při 36fps.
  • Ke kameře vychází také nová aplikace – iMovie for iPhone 4! Bude dostupné na iTunes App Store za 4,99 dolarů.

iPhone 4 16Gb stojí 199 dolarů při 24 měsíčním úpisu AT&T.

iPhone 4 32Gb stojí 299 dolarů při 24 měsíčním úpisu AT&T.

iPhone 4 bude dostupný do zaří v 88 zemích (Kde je pravděpodobně i ČR a SR). Dostupný je v bílé a černé barvě.

iphoneweb

iMovie for iPhone

Vypadá velmi podobně jako iMovie na klasický Mac a taky tak pracuje. Umožňuje pracovat s časovou osou, nebo vybírání po klipech, či fotkách. Vše v iMovie UI má úžasné animace, fotkám se automatick přidá efekt Ken Burns. Do videí může být přidána hudba z knihovny v iPhonu. Videa mohou být doplněna o geolokaci. Export bude dostupný v rozlišeních 360p, 520p, 720p.

imovieiphone

iOS 4.0

iPhone OS 4.0 je doplněno o více jak 100 nových funkcí. Jedná z větších nových funkcí je multitasking, který je doplněn o jednoduchý „switcher“, který se aktivuje 2x stisknutím „Home buttonu“ hlavního tlačítka. Aplikace na pozadí jsou pozastaveny, tudíž nejsou aktivní -> větší výdrž. Další z novinek je lokální notofikace, která pro uživatele přinese možnost takzvané „push“ notifikace známe z Mac OSX pomocí utility Growl. V praxi to vypadá že spustíte více aplikací a píšete například nějaký email a vyskočí „pop up“ okénko s notifikací z jiné aplikace, že Vám třeba někdo píše na Skype. Další novinky jsou nová aplikace Mail, známý z OSX. Možnost změny pozadí a ne jen u zamčeného obrazovky. Další velkou novinkou a tahem Applu je Game Center. Služba, která má být podobná PSN či Xbox – Live, takže se dočkáme lepšího servisu pro online hraní her. iPhone OS 4.0 dostal možnost oficiálně používat Bluetooth klávesnici, a dále byl doplněn o 1500 nových API pro vývojáře.

Aktualizace pro iPhone 3G/3GS a Touch bude 21. června zdarma.

iOS4

FaceTime

Videohovory přes iPhone! Ano je to tady, iPhone se dočkal chatu pomocí videa. Jedná se o streamování videa a hlasu pouze po Wi-Fi síťi. Takže se nejedná o klasické videohovory pomocí 3G sítí. Jsou podporovány obě kamery. Pro videohovor není třeba nic nastavovat.

FaceTime

One more thing!

Dnes nejčtenější

.