Zavřít reklamu

Google TVGoogle na své konferenci představil zcela nový standard pro využití televize, přichází Google TV! Již na podzim roku 2010 se dočkáme prodeje nového konceptu televize – Google TV. Pojďme se společně podívat o co půjde a zda nedokáže tento systém zcela nahradit domácí počítače pro běžné uživatele, protože i to je celkem možné.

Google TV
Jak již bylo řečeno v úvodu, Google TV příjde na trh na podzim tohoto roku jako integrovaná služba do některých nových HDTV, nebo si ji budete moci pořídit zvlášť v podobě Set-Top Boxu, připojitelného k běžné LCD nebo Plasma TV. Název TV je trošku zavádějící, jelikož televize je jen tou nejmenší součástí tohoto domácího systému. Nyní jsme omezeni na stovky televizních programů, díky Google TV bude místo stovek programů, možné sledovat stovky bilionů programů! K dispozici totiž máte nejen, že celý YouTube, aplikace pro Android, ale zejména pak celý internet. Google TV bude obsahovat připojení k internetu, k jehož prohlížení využije nejrychlejší internetový prohlížeč současnosti – Google Chrome. Připojení při využití Set-Tob Boxu bude probíhat pomocí integrované Wi-Fi. Nové HDTV obsahují Wi-Fi také, takže problém rozhodně nebude.

YouTube oslavil po 5 letech od svého vzniku v minulých dnech 5 miliard shlednutých videjí denně, což jasně vypovídá o tom, že zkrátka podpora YouTube bylo nutné minimum, které ke Google patří jako ryba do vody. Google TV bude mít na domovské stránce okamžitou možnost k přístupu k oblíbeným YouTube chanelům, ale také k standardním televizním programům, nebo oblíbeným serverům. Nicméně vše co jsem zatím vyjmenoval využívám již nyní díky HDTV a PS3, v čem se tedy bude lišit novinka od Google? Je kompletně postavena na platformě Google Chrome a Android. Právě druhá z technologií umožňuje spouštění všech aplikací dostupných pro Android. Navíc začnou vznikat zcela nové aplikace přímo pro TV, přístup do Google Market je tedy samozřejmostí. Google TV obsahuje vlastní procesor, prostorový zvuk, grafický procesor a navíc také vstupní hardware – klávesnici a myš pravděpodobně.

Dnes nejčtenější

.