Zavřít reklamu

logo
Každý vie ako je dôležité mať aktuálne verzie obľúbených aplikácií. Ale ako zabezpečiť aktuálnosť programov bez strávenia celých desiatok minút ich aktualizáciou, po jednom? Jednoduchú, rýchlu a komplentnú aktualizáciu všetkých našich aplikácií nám zabezpečí firma MacUpdate prostredníctvom ich programu MacUpdate Desktop 5.

MacUpdate je spoločnosť ktorá sa špecializuje na zhromažďovanie aktualizácií všetkých aplikácií určených pre MAC a iPhone. Všetky aplikácie uverejnené na ich stránke sú hodnotené a preverované pred tým než sú zverejnené na ich stránke. Tiež pravideľne prinášajú zľavy na rôzne programy ktoré môžete získať za zlomok pôvodnej ceny.

Po spustení MacUpdate Desktop 5 aplikácia skontroluje všetky nainštalováné programy vo vašom počítači a zistí či sú pre ne dostupné aktualizácie. Aplikácia má štandardné rozhranie MAC OS X a dostupné aktualizácie sú roztriedené do položiek:

  • Applications
  • Widgets
  • Screen Savers
  • Preference Panes
  • Recently Updates
  • MacUpdate Promo

Aplikácie pre ktoré je dostupný update sú zvýraznené červenou farbou a k dispozícii máte informáciu o inštalovanej verzii, aktuálnej dostupnej verzii, dátume uvoľnenia uktualizácie  a krátky popis programu. Kliknutím na dostupnú aktualizáciu sa MacUpdate Desktop 5 postará o jej stiahnutie a automatické nainštalovanie. Avšak nájde sa zopár programov ktoré neumožnujú automatický update a keď na ňu kliknete otvorí sa v Safari domáca stránka produktu odkiaľ si môžete aktualizáciu stiahnuť a nainštalovať štandardným spôsobom. Ale deveťdesiat percent mojich aplikácií sa zaktualizuje automaticky. Samozrejmostou je aktualizovanie všetkých dostupných aktualizácií naraz. Ak je dostupný update iba vo verzii Beta aplikácia vás na to upozorní a dá vám na výber či chcete aj tak update inštalovať. V prípade že nechcete niektorý program aktualizovať, máte na výber možnosť “Don’t check for updates” alebo keď sa dostupná verzia nechce stiahnuť alebo ste si istý že máte aktuálnu verziu už nainštalovanú zvoľte “Set version to current” a MacUpdate vám viac nebude tento update zobrazovať do doby než bude dostupná daľšia verzia. Tiež môžete náhlásiť update ako nefunkčný alebo zle označený.

MacUpdate_promo
Preference_Panes

Zaujímavou položkou je MacUpdate Promo kde nájdete aktuálne zlacnené programy za veľmi výhodné ceny. Firma MacUpdate organizuje z času na čas výhodné softvérové balíky (www.mupromo.com) a ich cena sa pohybuje na úrovni desať percent z celkovej sumy všetkého softvéru obsiahnutého v balíku. Napríklad posledný bundle obsahoval program Parallels Desktop 5 plus daľších desať aplikácií za  $49.99.

Existujú aj iné free riešenia ktoré vedia overiť dostupnosť aktualizácií ale iba u MacUpdate máte istotu overeného a bezpečného softvéru. Dôkazom je aj viac ako 9 miliónov návštevníkov ich stránky každý mesiac a predaných viac ako 1,5 milióna predaných kópií softvéru MacUpdate Promo.

Aplikáciu MacUpdate Desktop si môžete stiahnuť tu: http://www.macupdate.com/desktop/

Licencia na túto aplikáciu stojí $20/ročne, ale ak si zakúpite nejaký “software bundle” budete mať možnosť zakúpenia pol ročnej licencie iba za $3.99

Jan Caran

twitter.com/jcaran

Dnes nejčtenější

.