Zavřít reklamu

iPhone 4GiPhone 4. generace, tedy jeho prototyp začal testovat 27 letý softwarový inženýr přímo v terénu. Tento zaměstnanec Apple Inc. se vydal na posezení v baru, kde si opakovaně objednal Německé pivo, konkrétně to bylo v Redwood City, Kalifornii v ponděli v podvečer minulého týdne. Jako poslední zprávu z prototypu iPhone odeslal na svůj FaceBook účet zprávu:“Nevěděl jsem, jak dobrý Německý pivo je“. Následně položil iPhone na stoličku vedle sebe.

Pivo silnější než Apple

Když pro něj po pár okamžicích sáhl, již telefon nenahmatal a tak se začal ptát, zda jej někdo neviděl nebo nenašel. Bar ve kterém zaměstnanec trávil večer Gourmet Haus Staudt, je pouhých 20 mil od sídla společnosti Apple v Curpertinu v Kalifornii. Když nakonec telefon nenašel, odešel zlomený domu, v té době však již měl telefon zákazník, který seděl vedle něj a ten jej začal zkoušet. Hned si ale všiml předního fotoaparátu a dalších věcí, týkajících se hardware. Nicméně se zatím ničemu nepodivoval, až když druhý den ráno Apple telefon na dálku zcela zablokoval, zjistil, že není něco v pořádku a nabídl jej serveru Gizmodo.com, který za něj vyplatil částku 5000 dolarů. Sofwarový inženýr, jenž telefon ztratil je zdravý a údajně dokonce stále pracuje v Apple Inc. o změně pozice na uklízeče již zpráva nehovoří :-).

Gray Powell

Gray Powell – softwarový inženýr Apple Inc. který ztratil iPhone 4. generace

Apple chce telefon zpět

Včera u dveří redakce Gizmodo zazvonil pošťák, který přinesl dopis podepsaný Brucem Sewellem, více prezidentem Apple Inc. V dopise se jasně píše, že požadují vrátit telefon zpět, navíc se ani neptají, zda přístroj vrátí Applu, ale rovnou pokládá otázku, kde si jej může vyzvednout. Jelikož je Brian Lam ještě trošku větší humorista než já, odepsal Applu následovně:“Chci abyste věděli, že když jsme jej kupovali, nevěděli jsme, že byl telefon odcizen. Nyní když vidím, že to není podvod, ale jedná se o skutečný majetek Apple (čimž je potvrzeno, že jde o prototyp iPhone 4.generace) jsem rád, že jej vratím majiteli. PS: Doufám, že budete brát situaci s nadhledem, jsem si jistý, že kluk který jej ztratil nemiluje nic na víc než Apple Inc., s vyjímkou piva :-).

Apple letter
Apple shirt

Dnes nejčtenější

.