Zavřít reklamu

Jistě se vám také stalo, zvoní telefon a na druhé straně zoufalý křik s žádostí o pomoc. Ne nemyslím dopravní nehodu:), ale problémy s počítači. Dříve bylo reálné si na sdílet pracovní plochu přes počítač a nebo jednoduše(složitě) radit po telefonu, ale když nejste doma ale na cestách, tak vám jistě poslouží aplikace TeamViewer. Sice je tu jisté omezení v podobě nutnosti nainstalovaného programu teamviewer na Macu/PC, ale je zcela zdarma tak v tom není takový problém. TeamViewer je mimochodem skvělá aplikace v případě, kdy chcete naučit své přátele něco nového, můžete jej kombinovat se Skype!

TeamViewer

Jak to celé funguje: 1) do počítače si stáhnete program a nainstalujete. 2) na počítači zapnete program a vygeneruje vám to ID kód a heslo. 3) napíše do iPhone, chvilka strpení a oala máte plnohodnotný přístup k PC.

mzl.rblzrbll.480x480-75mzl.bhtogrlr.480x480-75

V aplikaci na iPhone po spuštění a vepsání ID a hesla se zobrazí plocha a řádek s tlačítky: 1) ukončení aplikace. 2) přepnutí na klávesnici, která zvládá i šipky, ctrl, alt, tlačítko windows, F1-F12 a další(celkem plnohodnotná klávesnice pro práci). 3) přepnutí do módu myši. 4) ZOOM 5) tlačítko pro restart počítače. 6) co nikdy nemůže chybět a to je nastavení.

mzl.wmnzkuko.480x480-75

Aplikace funguje samozřejmě přes internet, ale zkoušel jsem ji i přes GPRS a dá se s tím pracovat celkem obstojně. Bohužel aplikace nezvládá přenášet zvuk a video je velmi trhané. Ale na pomoc s cizím PC a nebo odeslání souboru na email ze svého počítače a podobné úkoly je to velmi šikovná aplikace.

mzl.yuatfslu.480x480-75

Celkově je i dobře zapracovaná do systému a můžeme používat zoom dvěma prsty, poklikání dvěma prsty místo kliknutí pravým tlačítkem myši a podobně. Také mě zaujala možnost přes aplikaci vypnout  přenášení wallpaperu kvůli zbytečnému načítání obrázku. Je vidět, že vývojáři si dali opravdu záležet a připravili velmi kvalitní aplikací jak pro MAC tak Windows, ale bohužel zapomněli na Linuxové distribuce.

V iTunes App Store najdeme dvě verze FREEplacenou za 79.99 euro.

Dnes nejčtenější

.