Zavřít reklamu

Apple-iPad-001Apple iPad se oficiálně ve verzi s Wi-Fi začne prodávat 3. Dubna 2010, ale pouze v USA, uvádí to v oficiální tiskové zprávě, dostupné zde. Apple bude iPad během dubna prodávat rovněž v Německu, Francii, Itálii, Británii, Švýcarsku, Španělsku, Kanadě, Austrálii a Japonsku, ovšem až na konci tohoto měsíce. Dostupnost tabletu nejvíce ovlivňuje schopnost operátorů se přizpůsobti. Apple totiž nechce prodávat v některých zemích pouze Wi-Fi verzi, pokud již s iPadem na některý trh vstoupí, chce na něm prodávat obě dvě verze.

Proto jsem neváhal kontaktoval mediální centra všech našich operátorů (O2, T-Mobile, Vodafone, Ufon), všichni operátoři se jasně vyjádřili, že v nejbližších týdnech nabídku Micro-Sim karet, které jsou nutné k používání 3G verze iPadu neplánují uvést!. Dokonce zatím ani neuvažují o žádných datových baličcích pro iPad. Macblog.sk pro změnu oslovil Apcom pro Slovensko, ten řekl, že by měl být iPad dostupný do 3 měsíců na Slovensku, ovšem sám macblog.sk uvádí, že historická fakta mluví jasně a je z nich vidět, že Apcom nemá od Apple přesné informace. iPad bude na Apple online Store možné předobjednávat od 12.3.2010. Naštěstí pro nás, lze Mikro-Sim kartu snadno vyrobit z normální Sim karty klasických rozměrů, více jsem o tom informoval zde.

ipaaad

iBook Store

iBook Store je nejpodstatnější součástí trhu pro iPad, však samotný Steve Jobs mu věnoval na prezentaci největší pozornost a tablet také bude slouži „primárně“ jako čtečka webu a ebooks. V tiskové zprávě však Apple uvádí, že iBook Store bude dostupný přes službu iTunes App Store jako samostatná, zdarma dostupná aplikace, v den prodeje iPadu, ovšem zase pouze pro americký trh.  Zde bude rozhodně nejzajímavější, zda bude aplikace dostupná také na iPhone a iPod touch, nebo například její obdoba také na Mac OS X. Kindle totiž již nabízí  také svoji aplikaci nejen pro zařízení Kindle, ale také pro BlackBerry nebo Mac/PC. Pokud si tedy zakoupíte na Kindle knihu, můžete si ji prohlížet na BlackBerry, Kindle reader a nebo na svém Macu a PC a ta za jednu cenu knihy. Stejnou službu by chtěli pochopitelně také uživatelé iPadu.

apple-ibook-store

Tethering? NE!

Kolegové ze Švédského serveru Slashat.se, napsali samotnému Stevovi a položili jasnou otázku, „Bude iPad umožnovat Tethering mezi iPhone a iPadem?“ Steve napsal jasnou odpověď „NO“. Tato odpověď překvapila snad jen Slashat.se, je logické, že by si zákazníci neměli důvod kupovat 3G verzi iPadu, jelikož Tethering umožňuje dnes již každý mobil od pár korun. Důvod kupovat dražší verzi s 3G by pak byl téměř nulový.

iPhone3GSx535Tethering

Dnes nejčtenější

.