Zavřít reklamu

Vývojářům z firmy CereProc stačilo 50 hodin v nahrávacím studiu, aby dokázali naučit MacBook věrně napodobovat hlas známého amerického firmového kritika Rofera Eberta, který po vážné nemoci oneměl. Ovšem pravá revoluce teprve přichází, podívejte se co CereProc chystá! „Pokud byste chtěl relativně věrnou kopii vašeho hlasu včetně intonace, musel byste strávit v nahrávacím studiu s techniky zhruba padesát hodin. Je to běh na velmi dlouhou trať, ale jde to. 

Ve chvíli, kdy jsou nahrané podklady, je už proces velmi rychlý,“ říká Chris Pidcock ze CereProcu. Nedokázal sice vyčíslit, kolik takový počin stojí, jeho cenu však nejvíce zvedá práce ve studiu.  Právě naprosto věrnou kopii svého hlasu předvedl Rofer Eberta ve studiu s moderátorskou hvězdou Oprah, které na otázky odpovídal tím, že psal na svém MacBooku.

 

30 vteřin záznamu a Mac mluví vašim hlasem!

„Do tří až šesti měsíců bychom tak chtěli nabídnout na našich stránkách službu, která by dokázala vytvořit kopii hlasu pro použití v osobních počítačích na základě zhruba půlminutové nahrávky, kterou nám uživatelé pošlou,“ dodal. Slovní zásoba sice nebude tak bohatá jako v­Ebertově případu, ale služba bude dostupná široké veřejnosti. CereProc, který má dnes zhruba 20 zaměstnanců, začal systémy převádějící psaný text na mluvené slovo vyvíjet před čtyřmi lety především pro potřeby telefonních kontaktních center, a snahou firmy bylo dosažení imitace lidského hlasu, tedy nikoli jen robotického čtení.

Dnes nejčtenější

.