Zavřít reklamu

Konečně se mnozí z nás dočkali dlouho očekávané hry Rayman 2: The Great Escape. Hra vznikla na konzolích a tento díl vyšel v roce 1999. Podle mnoho herních publikací Rayman 2 ve své době stanovil nový standart ve 3D hrách a hratelnosti her. Na rozdíl od svého předchůdce , který byl 2D. Pro mnohé z nás se Rayman stal ikonou hraní her na konzolích a trávili jsme u něj mnoho času. Rayman 2 je velmi povedená kopie původní hry z počítačů. Hra již dle zvučnému jménu slibuje skvělý herní prožitek a to jsme ještě nepřipočítali skvělé 3D! Již delší dobu jsme měli možnost hru testovat, pojďte se podívat na co jsme přišli.

d

Hra je koncipovaná naprosto pro všechny hráče, ba naopak spíše pro nováčky a nepůjde tak docela o úplný remake. Tvůrci iPhone verze se totiž hry chopili po svém. Čeká na nás 45 levelů (slušná porce), řešení puzzle hříček a sbírání všeho možného. Budete se pohybovat po souši, po vodě, pod vodou, ale hlavně budete skákat , skákat a skákat ;). Úkolem je sbírat lumy ( lítající zlato) a osvobozovat své unesené přátele. Jak vše v kole splníte můžete pokračovat dále a také sesbírat čtyři masky.

mzl_cv10

Ovládání je celkem pohodlné, ale musím podotknout, že prvních pár minut mi to dělalo problémy. Rayman až moc citlivě reaguje na joystick a tak jsem se otáčel jak zběsilý. Na displeji se zobrazuje celkem 5 tlačítek. Již zmiňovaný joystick, tlačítko pro střelbu, tlačítko na skok (dvojklik pro létání), dále tlačítko kde se zastavíme a máme pohled přímo z Raymanových očí a poslední je tlačítko pause. Při skoku do vody se nám objeví ještě tlačítko na potopení a ukazatel kolik nám zbývá kyslíku pod vodou. Pomocí těchto tlačítek se budeme potápět, skákat, surfovat na lávových vlnách a mnoho dalšího.

3D grafika se autorům skutečně povedla. Sice by kapánek mohli víc zapracovat na prostředí, ale i tak je to jedna z nejlepších her po grafické stránce. Nejvíc mě zaujalo zpracování samotného Raymana, následně zpracování vody a vodopádů. Vtipně jsou zpracováni Raymenovi kamarádi, včetně jejich mluveného projevu.

Celkově hra působí příjemně a propracovaně, ale chybí mi zakomponování iPodu, to je asi jediná výtka ke hře. V Gameloftu nám připravili další herní pecku, která vystoupá určitě do herního nebe i na iPhone. Ten kdo má rád skákačky, tak zajisté bude nadšený, ale Rayman je prostě ikona her, a to si nesmíme nechat ujít. Navíc na hře opravdu zapracovali, tak se můžeme těšit na mnoho hodin hraní (troufám si říct že i desítek). Hra je navíc přes její vynikající 3D grafiku dostupná pro všechny generace iPod touch a iPhone s iPhone/iPod OS 2.2.1 a novějším.

Hru Rayman 2: The Great Escape stahujte na iTunes App Store za 5.49 Euro zde.

Dnes nejčtenější

.