Zavřít reklamu

appstoreDneska jsem onemocněl a začal se nudit. Nenapadlo mě nic jiného, než si vytáhnout iPhone zapnout iTunes App Store a pořídit si nějakou hru. Díky olympiádě mě zaujala hra olympijský hry a pak typická tower defense hra. První hrou, na kterou se dnes zaměříme je Pants vs. Zombies, která se stala celosvětovým hitem posledních dní a i zahraniční servery ji dávají velmi kladné hodnocení. Ve Vancouveru nefunguje téměř nic, nefungují kamery, které byly při 15 km trati běžkařů asi 3, nefungují drezíny, nefunguje údržba trati a Romanův starý kamarád si stěžuje na rozhočí u krasobruselní, kteří rozhodují opravdu zvláštně! Poslední věcí, která snad ještě spolehlivě funguje je oficiální hra pro tyto ZOH.

Plants vs. Zombies

Je to špičková hra na zahnání nudy a PopCap Games ju opravdu vyšperkovali. Velmi jednoduchý žánr Tower Defense, kde musíme bránit svůj hrad nebo území. V tomto případě máte na ochranu svůj dům před Zoombies. Zombies chodí po vašem trávníčku a vy jim do cesty stavíte překážky.

Většina her tohoto typu jsou vojenského charakteru jako zbraně laseroví zbraně, děla a kulomety, ale tady ne! Vývojáři použili květiny na obranu vašeho domu. Na výběr je mnoho květin: zelené které střílejí, modré zmrazují, pak „brambory“ kteří zoombies chtějí sežrat a zbrzdí je to. Dále masožravá rostlina nebo třeba slunečnice, která získává energie ze slunce=> body a mnoho dalšího.Ve hře nedostáváte ocenění za zničené nepřátelské jednotky, ale sem tam spadne sluníčko a vy ho musíte chytnout. Když hru vydržíte hrát dlouho, tak rostliny nahradí houby. Vždy na konci kola ze zoombie dostanete novou rostlinu nebo vychytávku, která vám pomůže v postupu dále.

mzl.gplnrcsk.480x480-75mzl.kjrqopsx.480x480-75

Ovládání hry je velmi intuitivní a příjemné. Pole na které sázíte květiny je rozdělené na čtverečky. Kliknete na rostlinu, kterou chcete zasázet a prstem ji posunete na políčko. Prostě nic složitého.

Po grafické stránce je hra velmi příjemně propracovaná. Efekty jsou sem tam i srandovní. Zoombie s hrncem nebo dopravním kuželem na hlavě, skokan o tyči zoombie a podobně. Zvukově je hra taky dobře zpracovaná a stojí za to.

mzl.rnxevstj.480x480-75mzl.tynubhri.480x480-75

Je to silně návyková hra u které se bez problému dá strávit i pár hodin vkuse. Děj je povedený a celá hra na kvalitní úrovni. Ten kdo se sem tam nudí nebude litovat, že si pořídil tuhle hru.

Hru Plants vs. Zombies zakoupíte v iTunes App Store za 2.39 Euro zde .

Vancouver 2010™ — Official Game of the Olympic Winter Games

Jistě všichni aspoň částečně sledujete olympijské hry ve Vancouveru. Roman už před pár dny přinesl článek na aplikaci, která vám pomůže sledovat dění ve Vancouveru, ale dnes si pár disciplín rovnou zahrajeme.

Hru pro nás připravila firma RealArcade a je velmi podobná slavnému a oblíbenému titulu Playman. Můžete hrát za spoustu národů a jmen. K hraní máme k dispozici 5 sportu: běžecké lyžování, rychlobruslení 500m, snowboard cross, biathlon a jízda na boulích. Vše je celkem propracované a realistické a dokonale se hodí k olympijské atmosféře.

mzl.oyfuorys.480x480-75

Grafika je kreslená a kvalitní. Postavy a okolí mi připomněli dřívější času sportovní her na PC. I zvukově hra nezahálí a všude vám hra připomíná, že je olympiáda.

mzl.gbckcyck.480x480-75mzl.rmgfvadl.480x480-75

Ovládání je u každého sportu jiné. U běžek mačkáte na střídačku tlačítka na boku displeje+ u biatlonu mačkáte šipku, která se vám zjeví v terči. Snowboard se ovládá pomocí akcelerometru a když vybočíte z trati, tak mobil začne vibrovat. U rychlobruslení musíte dělat taková kolečka a přesně se trefovat, nevím jak to mam přesně popsat, musíte si holt zahrát  a pochopíte. Moje nejoblíbenější boule je mix ovládání. Mačkáte tlačítka a při skoku točíte. Navíc freestyle skok vypadá velmi stylově v kreslené grafice, a když se trefíte nejpřesněji tak se vše zpomalí a máte skok jak z Matrixu.

mzl.xftvsuco.480x480-75mzl.yvympgom.480x480-75

Tahle hra by neměla každopádně chybět žádnému hráči série Playman a nebo fanouškovi olympiády.

Hru Vancouver 2010™ — Official Game of the Olympic Winter Games zakoupíte v iTunes App Store za 2.39 Euro zde .

Dnes nejčtenější

.