Zavřít reklamu

Je jedno, jak moc sport prožíváte, ale olympijské hry jsou něco, co si zkrátka nemůžete nechat ujít. Již za 6 dní startují zimní olympijské hry ve Vancouveru 2010. Samozřejmě olympiádou zkrátka žijí všechna média, ovšem abyste nemuseli hledat na internetu nebo v televizi co se právě dějě, stačí si nainstaloat do vašeho iPhone/iPod touch aplikaci  2010Guide – Vancouver 2010 Oympic Winter Games: The Official Mobile Spectator Guide, jak zní celý název této aplikace. Pojďmě společně nahlédnout do tajů olympijských her a hlavně této aplikace, která bude jistě zajímat všechny fanoušky nejen Apple, ale také sportu.

Vancouver 2010 na iPhone a iPod touch

První a nejdůležitější vlastností této aplikace je oficialita, aplikace je totiž oficiální aplikací zimních olympijských her ve Vancouveru 2010. Díky oficiálnosti je zaručen nejrychlejší přísun zaručených zpráv, které nejsou odnikud převzaty, ale do aplikace je vkládají přímo organizátoři olympijských her. Aplikace má informativní účel, jejím cílem je informovat diváky o tom, co se kdy a kde děje a to opravdu, ale opravdu důkladně. Mezi hlavní přednosti aplikace patří:

  • Real-Time textové přenosy ze všech sportů
  • Harmonogram, který říká v kolik hodin, který den, kde a jaký zápas či závod začíná
  • Výpis harmonogramu všech sportů, medailových ceremoniálů a kulturních akcí, které souvisí s olympiádou
  • Filtrovat výpisy můžete dle sportů, stadionů, dnů, časů a dalších vlastností
  • Vyhledávání podle klíčového slova
  • Mapy a návody jak se dostat na každé z více než 80 sportovišť
  • Personalizace, to znamená, že si můžete vybrat pouze sporty/sportovce které chcete sledovat
  • Počítání medailí jednotlivých sportovců nebo zemé
  • Aplikace se automaticky přizpůsobí vašemu časovému pásmu
  • Okamžité aktualizace změn v olympijském programu, které se zejména u zimních her objevují často
  • Sdílení na Twitteru nebo Facebooku
  • Fotky a videa ze závodů a zápasů

mzl.dwkztajb.480x480-75mzl.bwyzffnt.480x480-75

Aplikaci pro olympijské hry Vancouver 2010 vytvořila společnost Bell – oficiální partner her. Pokud bych měl vyzvednout nějaké vlastnosti, bude to zejména okamžitá aktualizace, přizpůsobení na vaše časové pásmo a jako bonus pak možnost naprosté personalizace! Aplikace také umožňuje Push notifikace, díky čemuž můžete být upozorněni například na začátek vámi označeného závodu nebo zápasu. Aplikace obsahuje více jak 2000 sportovních olympijských událostí, které se odehrávají od 12. do 28. února 2010. Olympijské hry jdou jednoznačně s dobou a ve Vancouveru si uvědomili, jak oblíbený je iPod touch a iPhone. Je jedno zda budete přímo v Kanadě, nebo doma u obrazovky, přesto je pro vás aplikace, jakožto pro fanouška sportu, velmi užitečná a osobně jsem lepší přehled ještě neviděl, škoda pouze, že podobná aplikace již nebyla v létě 2008 v Pekingu, mohl bych si lépe označit těch 8 zlatých, které vyhrál Michael Phelps. Oficiální webové stránky zimních olympijských her Vancouver 2010 naleznete zde.

mzl.vfvuzupy.480x480-75mzl.ffeojtva.480x480-75

 

Aplikaci 2010Guide – Vancouver 2010 můžete zdarma stáhnout na Apple iTunes App Store zde.

Dnes nejčtenější

.