Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Bezdrátový reproduktor tvaru a velikosti půllitrové plechovky již není nic neobvyklého, Evolveo však jde mírně odlišnou cestou. Zatímco konkurenční reproduktory většinou „leží“ na delší straně, v případě modelu SupremeBeat C5 musíte reproduktor postavit. A dává to smysl!

Samotný reproduktor je totiž osazen dvojicí měničů o velikosti 48 mm, kterým sekunduje jeden pasivní basový zářič na spodní straně. Z logiky věci je tedy nejlepším umístěním právě postavení reproduktoru na podložku, od níž se odráží basy reprodukované právě ve spodní straně basovým zářičem. Dvojice měničů, které jsou umístěny po stranách reproduktoru pak zajišťuje příjemný prostorový efekt.

Vedle netradiční konstrukce a umístění měničů se vymyká SupremeBeat C5 také specifickým ovládáním. Na horní straně najdete sdružené veškeré ovládací prvky – tedy pětici tlačítek a ovládání hlasitosti. Samotná tlačítka mají gumové provedení, takže jim jen tak něco neublíží, a s jejich pomocí bez problémů zvládnete pohyb mezi skladbami, pozastavení či spuštění přehrávání a díky multifunkčnímu tlačítku také můžete přijmout telefonní hovor a využít reproduktor jako handsfree.

Co je ovšem velmi návykové, to je jednoduché ovládání hlasitosti pomocí otočného prstence v horní části reproduktoru. Pouhým otáčením ve směru hodinových ručiček hlasitost zvyšujete a otáčením na opačnou stranu zase snižujete. Není snad jednodušší a pohodlnější ovládání hlasitosti. Průběh nastavení hlasitosti je relativně vyrovnaný, avšak je potřeba počítat s tím, že se jedná o čistě digitální provedení. Změna hlasitosti tak probíhá po jednotlivých krocích – prstenec totiž při otáčení „kliká“. Úprava hlasitosti je indikována modrým bliknutím podsvětleného okruží, jakmile dosáhnete maximální hlasitosti, blikne červeně.

Zvukové překvapení

Vedle přehrávání hudby prostřednictvím Bluetooth připojení je k dispozici také slot pro microSD kartu, kterou můžete naplnit mp3 soubory nebo se k reproduktoru připojíte pomocí kabelu s 3,5mm jack konektorem.

Hudební projev je v dané cenové hladině nadmíru povedený a při přímém srovnání s podobnými modely je vyrovnanější a vyváženější. Výšky jsou příjemně kulaté bez nádechu sterility, jako tomu bývá u malých reproduktorů. Střední pásmo je vcelku vyvážené, avšak v některých případech by si zasloužilo více prostoru. Příjemným překvapením jsou spodní hluboké kmitočty, které SupremeBeat C5 zvládá bez problémů, a to i při vyšších hlasitostech.

V případě, že byste chtěli basů ještě o něco více, je ideálním řešením postavit reproduktor na komodu, která následně funguje jako ozvučnice. Gumový podstavec, který chrání spodní pasivní zářič a zároveň zvětšuje jeho vzdálenost od podložky, přenáší nízké kmitočty velmi spolehlivě. Snad jediným problémem může být horší stabilita při vyšší hlasitosti, kdy má reproduktor tendenci „cestovat“ po podložce vlivem vibrací.

A právě konstrukce je asi jediným mínusem, respektive použité materiály. Ačkoli Evolveo nedeklaruje certifikaci odolnosti vůči vniknutí malých předmětů či tekutin, působí použité materiály relativně bytelně – koneckonců jedná se o kombinaci plastů, gumy a umělé textilie, která kryje reproduktor praktiky ze všech stran.

Problematičtější je však slícování jednotlivých dílů– pokud by mu v továrně věnovali více péče a doplnili použité plasty například kovovým prstencem pro ovládání hlasitosti, rázem by stoupla i užitná hodnota reproduktoru. To stejné lze konstatovat k chybějícímu transportnímu sáčku.

Koupit či nekoupit?

Smíříte-li se s několika málo kompromisy – především z konstrukčního hlediska – pak není reproduktoru SupremeBeat C5 prakticky co vytknout. Zvuk je zábavný a celé frekvenční pásmo reprodukuje dobře. Vzhledem k objemu malého reproduktoru sice není možné očekávat mohutný zvukový projev, ovšem i na své malé rozměry hraje velmi dobře a při vhodném umístění budu „mít radost“ z vašeho poslechu i sousedé.

Z hlediska hudebních žánrů si bude Evolveo SupremeBeat C5 rozumět spíše s elektronickou hudbou a pomalejším popem, rockem či jazzem. Jestliže si pustíte metal, bude reprodukce do určité hlasitosti vyrovnaná a poté se začíná výrazněji slévat, takže zvuk tvoří nehezkou valící se masu, která malý reproduktor zahltí

Vestavěná baterie se nabíjí velmi rychle (cca 1,5 hodiny) a při průměrné hlasitosti si užijete hudbu po dobu 12 hodin, v případě, že trošku zvýšíte hlasitost (cca na 85 % maxima) zkrátí se výdrž na přibližně 8 hodin, což je však stále velmi příjemná výdrž.

Aktuálně se SupremeBeat C5 prodává za cenu kolem 1 500 Kč.

EVOLVEO_SupremeBeat_C5_d

Dnes nejčtenější

.