Zavřít reklamu

Samsung Gear VR

Včera jsme vás informovali, že Apple pravidelně posílá své inženýry do Stanfordské laboratoře, která se zaměřuje na virtuální realitu. Nedávno Tim Cook prohlásil, že podle jeho názoru je virtuální realita opravdu zajímavá, což nám jen nasvědčuje, že se jí Apple hodlá zabývat, respektive už se jí v současnosti zabývá. To nyní potvrzuje i magazín Seeking Alpha ve svém článku, kde uvádí, že Apple pracuje na rozšíření iPhonu, které bude založeno na bázi systému virtuální reality. Brýle by prý měly mít i mikrofon a sluchátko.

Seeking Alpha ve svém článku dále říká, že Apple je ve vývoji VR daleko před svými konkurenty a za podmínek, které Apple má, je životaschopná. iPhone využívá nepřeberné množství uživatelů, kteří na něm nejenom volají, ale i sledují videa a kontrolují například svou fitness aktivitu. Udělat z iPhonu zařízení na virtuální realitu prý není těžké, ten totiž v sobě obsahuje gyroskop a akcelerometr, které by mohly sloužit pro snímání polohy a pohybu hlavy.

Apple na technologii, která se točí okolo virtuální reality, vlastní několik patentů. Jeden z nich byl Applu udělen v loňském roce. Patent na brýle, které by využívaly iPhone jako komunikační nebo zobrazovací jednotku. Další patent popisuje zařízení pro tzv. „Projekci vylepšeného zdrojového obrazu v brýlích uživatele“. Je nutno ale také podotknout, že Apple vlastní stovky patentů, které nikdy ve svých zařízeních nepoužil.

Frigment VR

*Zdroj: Appleworld.today

Dnes nejčtenější

.