Zavřít reklamu

VirtualReality

Téma virtuální reality v poslední době společnost Apple hodně láká. Ta se líbí i Timu Cookovi, který se o ní zmínil při oznamování finančních výsledků minulý měsíc. Apple si nedávno najal odborníka na VR a dokonce začal ve svém online obchodě prodávat speciální brýle. Ředitel Stanfordské Virtual Human Interaction laboratoře, Jeremy Bailenson, potvrdil, že Apple vykazuje v poslední době velký zájem o pobyt v prostorech.

Ve svém projevu na konferenci technologií se zmínil, že zaměstnanci Applu jsou nyní „štamgasti“ v laboratořích. Pro Wall Street Journal uvedl: „Apple nepřišel do mé laboratoře 13 let, teď přišel téměř třikrát v posledních třech měsících. Přijdou a nikdy neřeknou pomalu ani slovo!“ Laboratoř je aktuálně nejlépe vybavenou, která se zajímá o virtuální realitu.

Navštívil ji například i Mark Zuckerberg, a to předtím než Facebook koupil společnost Oculus. Podle dostupných informací v zmíněné laboratoři dříve začal i Samsung pracovat na svých Samsung Gear VR. Je otázkou, zda-li by Apple našel po vydání brýlí širokou klientelu, jakou má například u svého iPhonu nebo Apple Watch. Již zmiňované brýle od Samsungu netrhají žádné prodejní rekordy a podle čínského analytika jde pouze o výkřik do tmy a aktuálně nemá virtuální realita velké využití.

Oculus Rift

Dnes nejčtenější

.