Zavřít reklamu

cornertubeKdyž před několika měsíci vyšla nová verze systému iOS 9, dočkali jsme se několika nových funkcí, a to hlavně na iPadech. Nově dostaly iPady plnohodnotný multitasking, kdy můžete používat dvě běžící aplikace vedle sebe zároveň. To vám ušetří spoustu času, když nemusíte stále přepínat mezi aplikacemi. Další příjemnou novinkou je také pouštění videí Picture in Picture, neboli obraz v obraze. To znamená pokud spustíte video například v Safari na celou obrazovku, máte možnost stisknout ikonku v pravém dolním rohu, která vám video zmenší do obdélníku a přesune se právě do pravého rohu. Zde video zůstane a vy jej můžete sledovat i když přepínáte mezi aplikacemi. Tuto funkci časem přidalo hned několik vývojářů do svých aplikací, avšak jedna z nejoblíbenějších aplikací ji dosud neobdržela. Neobdržel ji YouTube, do kterého byla přidána pouze podpora multitaskingu.

Od toho je tady nová aplikace s názvem CornerTube, která je zaměřená na funkci PiP (Picture in Picture). Aplikace v sobě obsahuje všechna videa, která jsou na YouTube a poté stačí spustit vybrané video a kliknout na pravou dolní ikonku. Pokud chcete kdykoli video vypnout, stačí na něj klepnout a zavřít křížkem. Kromě funkce PiP, umí aplikace i další vymoženosti. Když zkopírujete odkaz videa z originální aplikace YouTube, video se vám samo načte v Oznamovacím centru zařízení, kde když na něj kliknete, otevře se vám v aplikaci CornerTube.

Další skvělou vychytávkou je otevření odkazu videa v CornerTube. Pokud někde uvidíte odkaz na youtube, stačí jej dlouze podržet a z nabídky vybrat „Send To CornerTube“. Rozhraní působí jednoduchým dojmem a je uděláno tak, abyste  jakékoli video co nejrychleji nalezli.

Aplikace CornerTube je dostupná na iOS 9 pro iPad za necelé 2 eura (55 Kč). Funkce PiP však funguje pouze na iPadu Air, iPadu Air 2, iPadu Pro a iPadu mini 2 nebo novějším.

[appbox appstore id1073199994]

cornertube_1
cornertube_2

cornertube_3
cornertube_4

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.