Zavřít reklamu

hint-2Společně se firmou Beats Electronics, kterou Apple koupil v roce 2014, vyvíjí společnost zcela nová Bluetooth sluchátka, která by se měla začít prodávat společně s iPhonem 7 letos na podzim. Nová sluchátka by podle zdrojů měla být zcela bezdrátová, což znamená, že by neměla ani kabel spojující levé a pravé sluchátko, ale šlo by o dva samostatné „špunty“ do uší.  Zdroje serveru 9to5mac tvrdí, že sluchátka budou podobná Motorola Hint nebo Bragi Dash, která se objevila na letošním CESu.

Očekává se, že příslušenství bude disponovat mikrofonem a technologií potlačení okolního hluku za účelem zlepšení komunikace přes telefonní hovory nebo ovládání Siri, a to i bez ovladače, který nyní najdeme na kabelu Apple Earpods a jsme díky němu schopni přijmout hovor nebo aktivovat Siri a jiné. Je tedy velice pravděpodobné, že se vše bude ovládat přes Siri, kterou je nyní možné aktivovat pouhým hlasovým příkazem i v momentě, kdy nemáte iPhone připojený k nabíječce.

Nová Beats sluchátka by se mohla stát nástupcem současných EarPods, ovšem 9to5mac tvrdí, že budou s velkou pravděpodobností prodávána odděleně od iPhonu 7 a jejich cenovka by se měla pohybovat okolo $300 (7 400 Kč). Předchozí informace nám naznačují, že se Apple chystá u nového iPhonu zbavit 3,5mm jacku, tudíž by byla nová sluchátka pro iPhone 7 jako dělaná, jenže 9to5mac respektive jeho zdroje potvrdily, že se v balení iPhonu 7 skutečně dočkáme sluchátek s Lightningem a nová Beats bez jediného kabelu se budou prodávat zvlášť.

Zajímavá je i informace, že by sluchátka na sobě neměla mít žádný port k napájení (ať už micro-USB jako současná Beats nebo Lightning). Ovšem Bluetooth technologie vyžaduje baterii, tudíž prý Apple plánuje speciálním nabíječku (dock chcete-li), do kterého by se sluchátka položila a tím by se dobíjela.

Apple doufá, že bude schopný sluchátka představit už na podzim po boku nových iPhonů, ale zdroje prozrazují, že jsou stále ve vývoji a ještě nedokončena. Nové příslušenství by tak mohlo mít zpoždění a dorazilo by na trh až o něco později, jelikož Apple momentálně řeší problémy s nízkou výdrží baterie, která je samozřejmě miniaturní.

Apple by měl iPhone 7 vydat letos na podzim, ale zdroje serveru prozradily, že společnost doposud nedokončila finální design telefonu. Výrobci obalů navíc uvádí, že Apple v současnosti ještě testuje tři různé modely iPhonu 7 včetně zcela nového a tenčího designu, ale i model, který vypadá v podstatě stejně jako současný iPhone 6s.

hint

*zdroj: 9to5mac

 

Dnes nejčtenější

.