Zavřít reklamu

Xiaomi mi pad 2 iconXiaomi je bezesporu zajímavá firma. Nijak se netají svou inspirací od Apple – je to vidět například na předpokládaném ultrabooku od Xiaomi, který se ale nakonec ukázal jako podvrh. Co ovšem víme je to, že Xiaomi určitě něco chystá. Ale jsou tu i jiné znaky, například: napadá vás, kdo měl jako první (hned po Apple) čtečku otisků prstů? Ano, Xiaomi. Tyhle skvělé produkty Xiaomi prodává v Xiaomi Storech, které vypadají velmi útulně, ale nemohu se zbavit pocitu, že jejich interiér jsem u někde viděl. Ať už je ale Xiaomi jakákoliv, tak musím uznat, že jejich produkty jsou precizní a to za cenu, většinou o polovinu nižší, že u Apple, což logicky vede i k tomu, že například v Číně je Xiaomi oblíbenější.

V úterý 24. listopadu se konala tisková konference, kde jedinou jistou záležitostí byl nový phablet Redmi Note, ale očekávala se vylepšená druhá generace s přízviskem Pro, soudruzi z Číny nám ovšem představili zbrusu nový smartphone se jménem Xiaomi Redmi Note 3. To ovšem není všechno, co nám Xiaomi ukázalo. Myslím tím nový tablet Xiaomi Mi Pad 2, který vypadá naprosto skvěle, je vyroben z hliníku a nabídne dokonce možnost volby mezi Androidem nebo Widnows 10. Čeho si ale všimne i necvičené oko je to, že tablet se až nápadně podobá iPadu mini. Náhoda? Nemyslím si.

Xiaomi mi pad 2

Už v minulosti se Xiaomi projevili, jakožto dobří napodobitelé Apple, takže zde bylo trochu jasno. Displej tabletu má úhlopříčku 7,9″ (tohle číslo také dobře známe) a rozlišení 2K, tedy 2048×1536 pixelů. Procesor dodala firma Intel a jedná se o řadu Atom s taktem 2,24GHz. Do obchodů se dostanou dvě varianty – 16 a 64GB. Mi Pad 2 je navíc dalším exemplářem, který podporuje USB konektor typu C. Je to velká změna oproti starší generaci, především, co se designu a užitých materiálů týče. K dispozici by měl tablet být ještě před Vánoci a to za cenu 156 dolarů (za 16GB variantu) a 200 dolarů (za 64GB variantu). V přepočtu tedy cenovka od 4 tisíc až do cenovky lehce nad 5 tisíc. Ještě doplním, že bude na výběr z dvou barevných variant – stříbrná a zlatá. Musím uznat, že se rozhodně jedná o zajímavý tablet, ale bohužel si s sebou pořád ponese nálepku „rádoby iPad“, což se nemusí každému líbit.

Xiaomi mi pad 2

Dnes nejčtenější

.