Zavřít reklamu

iPad Pro 3D TouchNeohrožený iOS vývojář/hacker Hamza Sood je zpět a tentokrát přichází s opravdovou raritou. Povedlo se mu totiž hacknout iOS 9 do takové míry, že za použití jailbreaku a speciálního kódu rozchodil funkce 3D Touch displeje, které známe z iPhonu 6s na iPadu Pro a to za pomocí Apple Pencil. Obří tablet od Applu se přitom nechlubí 3D Touch displejem, tudíž nereaguje na silnější stlačení, ale při použití Apple Pencil jej zvládne do jisté míry nahradit.

Apple Pencil totiž zakresluje silnější čáry podle toho, jak moc uživatel přitlačí na displej a tyto informace posílá systému, který je v bleskové rychlosti zpracovává. Senzory jsou tak obsaženy přímo v tužce, nikoli v displeji iPadu, tudíž nemůžete nestačí prsty tlačit silněji na displej, jako u iPhonu 6s. Hamza Sood ale využil informace, které Apple Pencil předává iPadu a ty upravil do takové podoby, že dokázal na novém tabletu zprovoznit 3D Touch funkci Peek and Pop.

V současné době se ale nezdá, že by chtěl Apple technologie využít. I když je poměrně snadné přinést funkce 3D Touch i na iPad Pro, je v podstatě jasné, že se Apple k tomuto kroku neuchýlí a Apple Pencil bude sloužit jen ke kreslení a zapisování. Nicméně je možné, že v jailbreak scéně se brzy objeví tweak, který přinese funkce 3D Touch i na obří tablet.

iPad Pro FB

Dnes nejčtenější

.