Zavřít reklamu

PowerMe iconNa server Indiegogo se dostal zajímavý produkt – PowerMe. To je kabel, který se dá připojit ke každému zařízení s microUSB nebo Lighting konektorem a nabíjet připojené zařízení. Pro příklad: Svůj iPhone můžete připojit například ke kamarádovu Samsungu a tím si mobil dobijete. A takový Samsung Galaxy Note 3 má energie na rozdávání. Je klidně možné, že někdo dá přednost této alternativě, namísto velmi populárních power bank.

Za tímto nápadem stojí trojice italských studentů, přičemž dva z nich spolupracovali na projektu Adappt, což jsou velmi dobře vypadající pásky k Apple Watch. Zmiňovaní studenti tedy rozhodně mají dobré ambice. PowerMe má skutečně jednoduchý princip – dá se připojit k jakémukoliv microUSB (až na typ C) konektoru anebo Lightning konektor a „vysává“ energii z jednoho smartphonu a předává ji do druhého. Existuje ovšem i redukce na klasické „velké“ USB, takže svůj mobil můžete takto nabíjet i z počítače.

„Každý má dneska mobilní zařízení a my si uvědomujeme, že každé toto zařízení je také zdroj energie,“ uvádějí autoři a dodávají: „Díky PowerMe můžete svým přátelům krást energie vašim přátelům nebo ji poskytnout těm, co ji nutně potřebují.“

Jak jsem již zmínil, PowerMe začal na crowdfundingovém serveru Indiegogo a již stačil nasbírat 3 500 dolarů. Pokud máte o PowerMe zájem, tak pro iPhone, iPad nebo iPod Touch (zkrátka vše, co má Lightning konektor) vás bude stát 13 dolarů, přičemž jednoduchá redukce pro Lightning konektor stojí 3 dolary. PowerMe pro microUSB stojí 11 dolarů.

PowerMe je velice zajímavé a rozumné řešení situace, kdy potřebujete nabít telefon (byť jen o 10 procent), ale nemáte u sebe nabíječku anebo nemáte přístup k zásuvce. Pokud tedy máte necelé 4 stovky a power banky vám nepadly do noty, tak rozhodně zkuste PowerMe – budete originální.

PowerMe

Dnes nejčtenější

.