Zavřít reklamu

facetimeFaceTime je mezi Apple fanoušky poměrně známá a oblíbená služba. Je víceméně spolehlivá a často vás rychle spojí s jiným uživatelem, ať už sedí u svého Macu nebo má u sebe jen iPhone či iPad. Jak se ale zdá, tak FaceTime není oblíbený jen mezi lidmi, tak také mezi zvířaty, konkrétně mezi tuleni, pro které se stal již běžným nástrojem, pro komunikaci mezi sebou.

Sameček Babyface a samička Sija jsou dva tuleni z britského Cornish Seal Sanctuary, kterým se podařilo splodit dvě mláďata i přesto, že Sija „brala“ antikoncepci (ano, čtete správně). Právě z tohoto důvodu byla Sija poslána do Sea Life Weymouth pryč od samečka, kde ale nebyla tak šťastná, jako doposud.

Chovatelé cítili výčitky, že oba tuleně rozdělili, a tak se jim pokusili zajistit alespoň nějaké spojení. Zní to šíleně, ale vzali iPady a zavolali přes Face-Time z jednoho na druhý.

Zpočátku si prý tuleni nebyli jistí, co mají od iPadu čekat, ale jakmile viděli jeden druhého, už se neostýchali a snaží se navzájem přes obrazovku dotknout. Možná je to na hlavu postavené, ale oběma to pomáhá. Mohou se vidět každý den, ale nehrozí, že budou mít další mláďata. V cestě by jim mohla stát jen pomalá Wi-Fi.

*zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.