Zavřít reklamu

App Store iconNěkteří uživatelé si všimli drobných nesrovnalostí u žebříčků neplacených aplikací v rámci App Storu. Nešlo by o nic zásadního, pokud by se nejednalo pouze o aplikace, které vyvíjí samotný Apple. Proto někteří zákazníci pojali podezření, zdali si jablečná firma nechce dopomoci zviditelnit vlastní aplikace. Jestli se jedná o chybu či o promyšlený tah je zatím záhadou.

Nesrovnalosti oproti webové verzi žebříčků free aplikací v App Storu vykazují jen některé typy přístrojů se systémem iOS. Web SensorTower zaznamenal podivné chování například iPadu mini 2 nebo iPhone 5s. Polepšit si mají o různý počet míst aplikace jako Pages, Numbers, Keynote nebo třeba iMovie.

Jelikož se i na stejných typech zařízení chovají žebříčky odlišně, vypadá to spíše na chybu algoritmu vypisujícího statistiky než na promyšlený tah Applu. Jak si všimla redakce TechCrunch, na špatný výpis má vliv i verze iOS, která na daném zařízení běží. U verze iOS 8.3 se zdá být vše v pořádku, ale u verze iOS 9.1 je řazení aplikací občas prapodivné.

Apple se k tomuto problému zatím nijak nevyjádřil, proto můžeme jen spekulovat, zdali je to problém programového charakteru, nebo chce Apple dostat mezi více uživatelů svůj balíček aplikací iWork.

App Store

//

*Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.