Zavřít reklamu

iPad Pro iconKdyž krátce po představení gigantického iPadu Pro vyplula na povrch informace, že novinka nabízí 4GB RAM, tak nejednomu Apple fanouškovi zůstala otevřená pusa dokořán. Nebývá totiž zvykem, že by Apple do svých iOS produktů integroval podobně velkou operační paměť jako jeho konkurenti. iOS totiž není tak nenažraný jako Android, ale vzhledem k tomu, že iPad Pro má být opravdu výkonný, tak si nemohl Apple dovolit šetřit ani v této oblasti.

Podobně jako u iPhonu 6s, který nově disponuje dvojnásobnou operační pamětí, itaké u iPadu Pro přináší velká RAM své výhody. Ty zaznamenáte především při prohlížení stránek v Safari nebo při přepínání mezi aplikacemi v multitaskingu.

Server iDownloadBlog už gigantický tablet, podobně jako my, ve své redakci testuje a ihned při první příležitosti jej porovnal s menším iPadem Air 2. Ten totiž nabídne poloviční velikost RAM, tedy 2GB, a jak můžete sami vidět na přiloženém videu níže, tento fakt se projeví především v Safari, kde máte otevřeno více panelů. iPadu Pro totiž nedělá problém zobrazit znovu obsah jakékoli z několika desítek stránek, aniž by znovu načítal jejich obsah, což se o iPadu Air 2 říct nedá, protože ten načítá stránku vždy znovu, což se nejenom podepíše na výdrži baterie, ale také na vyčerpání vašeho drahocenného balíčku s daty, pokud si poříditi Wi-Fi + Cellular verzi.

Kromě toho si samozřejmě můžete povšimnout, že celkové načítání jednotlivých stránek je na iPadu Pro znatelně rychlejší, na čemž se ale zajisté z velké části podílí již samotný procesor A9X, který je v současnosti vůbec nejvýkonnějším procesorem od Applu.

iPad Pro 6

Dnes nejčtenější

.