Zavřít reklamu

Keynote Mac iconAplikace Keynote je jakousi Apple náhradou za program Microsoft PowerPoint z kancelářského balíku Office. Keynote stejně jako PowePoint umí vytvořit zajímavé prezentace, které běžnému uživateli mnohdy stačí a vystačí i učitelům na vysokých školách nebo zaměstnancům při prezentování na poradě. Každý z nás je přesvědčen, že ovládání aplikace Keynote zvládá na jedničku, protože na tom v podstatě není nic těžkého. To je sice pravda, ale takoví znalci jako Linda Dong určitě nejsme.

Linda totiž vytvořila poměrně povedenou animaci nebo chcete-li kraťoučkou pohádku kompletně v Keynote.app. Sice po zhlédnutí videa dojdete k závěru, že o nic tak převratného se nejedná, ale i tak jde o zajímavý nápad, který není tak lehké proměnit v realitu. Linda ale dokázala, že aplikace Keynote od Applu je poměrně mocná a dají se s ní vytvořit zajímavá díla.

Autorka se sama přiznala, že při tvoření videa často používala výchozí animace, ale občas si musela vytvořit své vlastní speciální animace, které navrhla s použitím chytrých masek. Kompletní projekt si můžete stáhnout na jejích stránkách a prohlédnout si jej přímo v aplikaci Keynote na Macu.

Linda sice vytvořila zajímavé dílo v jednoduché aplikaci od Applu, ale stále se má co učit od tohoto českého grafika, který vytvořil dokonalou kopii iOS 7 jen v aplikaci Microsoft Word 2013.

Dnes nejčtenější

.