Zavřít reklamu

Withings ActiviteChytré hodinky se teprve dostávaly do podvědomí zákazníků, když ty své první představila firma Withings. Kdo hodinky zná (i my jsme je testovali), tak ví, že se nejedná o úplně běžné chytré hodinky typu Sony Smartwatch nebo Samsung Gear. Activité mají klasický analogový ciferník a spíše než jako chytré hodinky se chovají jako fitness tracker. Nyní ale nastupuje základní paradox – vypadají velmi elegantně, takže na běhání nebo sport by si je vzal málokdo. Withings následně vydal odlehčenou verzi Activité Pop, která se už lépe hodí pro sportovce, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že Withings nikdy nebyly pro sportovce.

Firma naposled updatovala své portfolium v lednu na CESu, kdy přidala již zmiňovanou odlehčenou verzi s přídomkem Pop. U ní byla značně odlehčená i cena, která činila 130 dolarů. Velký skok, když si uvědomíme, že prémiová varianta stojí 450 dolarů. Nové Activité zatím nemá své jméno, ale víme, že se bude vyrábět z tvrzené oceli a bude, stejně jako první Activité, prémiovým kusem hardwaru. Máme ale informace, že výrobci budou chtít (zcela logicky), aby se hodinky cenově pohybovaly kolem Activité Pop, tedy u hranice 150 dolarů. Je to zcela opodstatněné, protože za cenovku 450 dolarů můžete mít i Apple Watch Sport.

„Hodinky se budou pohybovat v cenové relaci podobně jako Withings Activité Pop s tím rozdílem, že půjde skutečně o prémiový produkt,“ uvedl Cédric Hutchings, CEO Withings. „Mnoho našich zákazníků si přálo, aby nové Activité byly více prémiové a za atraktivnější cenu.“ doplnil Hutchings.

V hodinkách zůstanou všechny stávající fitness activity trackery, ale jejich senzory budou vylepšeny. Navíc je tu dobrá zpráva pro potencionální zájemce, protože hodinky budou (těžko říct jestli i u nás) dostupné v listopadu letošního roku. Dokonce přibude funkce Withings Health Mate, která bude počítat kalorie přímo v jídle. Moc se na hodinky těšíme, ale jak jsem zmínil, bohužel neznáme jejich dostupnost v ČR. Snad se dočkáme ještě před Vánoci.

Withings Activité

Zdroj: Wareable

Dnes nejčtenější

.