Zavřít reklamu

Recenze X-mini iconKdyž jsem se v jeden den dozvěděl, že obdržím zajímavý reproduktor, který mám vyzkoušet a napsat na něj recenzi, tak jsem se opravdu těšil, až ho pořádně vyhulím a celým domem se rozezní basy dunivého podmazu u songů od Rick Rosse. Druhý den už mi kurýr stál před barákem a předával mi obrovskou krabici, přes kterou jsem sotva viděl na cestu po schodech nahoru do bytu. Když jsem odtrhal všechny pásky, nestačil jsem se divit, co vše mi společnost X-mini poslala

Kromě většího reproduktoru X-mini CLEAR, který jsem měl původně recenzovat, jsem obdržel navíc další dva menší reproduktory, kde jeden z nich jsem si zamiloval hned na první pohled. Konkrétně šlo o X-mini mini 3 a X-mini CLICK. Právě druhý zmíněný mě zaujal na první pohled. O mých pocitech ale až později a pojďme se vrhnout na rodinku X-mini reproduktorů, která zaujme především svou dostupností, přenositelností, využitím a kvalitou.

Recenze X-mini

X-mini CLEAR
Začněme tím největším a nejdůležitějším, kterým je samozřejmě táta celé rodiny – reproduktorem X-mini CLEAR. V první řadě se jedná o nejkvalitnější reproduktor ze všech testovaný, který sebou přináší několik dalších vychytávek. X-mini CLEAR totiž nabízí 2.1 audio systém se zabudovanou baterií o kapacitě 6600 mAh, díky které máte možnost dobíjet si iPhone a používat velký reproduktor bez nutnosti jej mít neustále připojený do elektrické sítě.

X-mini CLEAR je zabalený do propracované krabice a jeho rozbalování si popravdě užijete, jelikož je vsazen do jakési bedničky, do které lze nahlédnou a otevřete jí pomocí dvou přesek umístěných na každé straně balení. Uvnitř pak najdete dlouhý a poměrně těžký napájecí kabel, manuály, samolepky a nakonec i samotný reproduktor X-mini CLEAR.

Po vybalení je nutné reproduktor připojit ihned do zásuvky pomocí přibaleného kabelu a dobít baterii uvnitř, jejíž plné nabíti trvá okolo 3 hodin. Reproduktor by pak měl na jedno nabití vydržet přehrávat 10 hodin. X-mini CLEAR se chlubí kapacitou baterie 6600 mAh, což vzhledem k rozměrům není vůbec špatné číslo.

Jak už jsem zmínil, tak i přes své menší rozměry nabídne poměrně kvalitní a čistý zvuk, a to především díky keramickým ozvučnicím s rozsahem zvuku 20Hz až 20KHz a aktivnímu 70nm subwooferu. Navíc potěší slušným designem, kde černá přední část přechází v průhledný zadní kryt, který vás nechá nakouknout pod kapotu. Na horní straně pak najdete ovládací tlačítka, která jsou podsvícená a tudíž vás svým dojmem neurazí ani ve tmě, ale naopak zapůsobí na stole. Tlačítka slouží pro zvyšování a snižování hlasitosti, pro zastavení a přepínání mezi skladbami a nakonec i pro vypnutí Bluetooth nebo celého reproduktoru.

Co se týká vybavenosti, tak kromě Bluetooth nabídne ještě NFC pro snadné spárování s telefonem, které však v případě iPhonu bohužel prozatím nevyužijete. I tak je ale spárování s jablečným telefon okamžité a vy můžete začít s přehrávání. Zvuk byl opravdu čistý, ale stále je důležité myslet na to, že se jedná o přenositelný reproduktor. Výšky byly v některých situacích možná až přehnané, čehož jsem si ale všiml opravdu jen málokdy. Na druhou stranu mě potěšily výraznější basy při  přehrávání skladeb hip-hopového žánru, což každý příznivce Rick Rosse a jemu podobným zajisté přivítá. Basy se sice znatelně rozezněly až při vyšším zesílení reproduktoru, ale i při nízké hlasitosti rozhodně neurazily.

Co jsem ale ještě nezmínil je zabudovaný mikrofon. Ten najdete na horní části reproduktoru hned vedle ovládacích tlačítek. Bohužel velké hodnocení by si ode mě nezískal, jelikož při pokusech nadiktovat na YouTube název videa, které jsem chtěl vyhledat, bylo téměř nemožné i přesto, že jsem se snažil mluvit přímo do mikrofonu. Jakmile jsem použil mikrofon v iPhonu, tak vše proběhlo bezproblémově. U volání nebyla kvalita špatná, ale z iPhonu byla jednoznačně lepší.

Abych vše nakonec tedy shrnul, tak jako hlavní výhodu X-mini CLEAR vidím kvalitní a čistý zvuk, slušné basy, zajímavý design a zabudovanou baterii, která poslouží i jako powerbanka pro chytrý telefon. Na druhou stranu vás neoslní mikrofon, občas přestřelené výšky a možná i vyšší pořizovací cena, jelikož 4600 Kč úplně každý za menší reproduktor dávat nechce. I tak ale pokud chcete zajímavý a kvalitní reproduktor na váš stůl, který si můžete vzít kdykoli sebou na cestu, tak je pro vás X-mini CLEAR jako dělaný.

Recenze X-mini CLEAR 2
Recenze X-mini CLEAR 1
Recenze X-mini CLEAR 3

X-mini mini 3

Dalším, značně menším reproduktorem je X-mini mini 3. Jedná se o zcela nový model, který vychází z nejprodávanějšího modelu X-mini UNO a přidává Bluetooth konektivitu. X-mini mini 3 je opět poměrně kvalitní reproduktor a popravdě mě překvapil svým podáním bas vzhledem na své rozměry. Jedná se o naprosto ideálního společníka na různých oslavách a zahradních akcích, jelikož nabídne poměrně kvalitní a silný zvuk, ale velice kompaktní rozměry a nulovou nutnost jej kamkoli připojovat. Reproduktor totiž stačí dobít a přes USB a pak jej spárovat s telefonem přes Bluetooth nebo připojit pomocí audio konektoru.

V obou případech je kvalita zvuku slušná a během testování jsem nezaznamenal žádné rozdíly. Velice mile mě překvapily právě dunivé basy, které bych od takto malého reproduktoru vůbec nečekal. O kvalitní zvuk se opět stará keramická ozvučnice, díky čemuž získáte kvalitní výšky i celkové zpracování vzhledem k malým rozměrům, jelikož X-mini mini 3 není větší, než jakýkoli iPhone.

Ve finále se tedy jedná o reproduktor s kvalitním a silným zvukem, který navíc neurazí ani dunivostí svých bas. Díky malým rozměrům a kompaktnosti jej po složení hravě strčíte do tašky, batohu nebo klidně i do kapsy a snadno tak přenesete na jiné místo. O výdrž reproduktoru se nemusíte bát, jelikož vydrží okolo 20 hodin na jedno nabití a poté jej stačí opět připojit pomocí USB jednoduše ke zdroji a za 2-3 hodiny je nabitý na maximum. Cena je stanovena na 749 Kč, což by se dalo označit za lehký průměr, a tak předpokládám, že se z něho stane dostupný a oblíbený reproduktor.

Recenze X-mini mini 3 3
Recenze X-mini mini 3 2
Recenze X-mini mini 3 1

X-mini CLICK

Na závěr jsem měl tu čest testovat teprve prototyp modelu X-mini CLICK, který jsem opravdu oblíbil. Zpočátku, když jsem reproduktor viděl, jsem ani nevěřil, že něco tak maličkého může fungovat a okamžitě se mi reproduktor zalíbil. Zpočátku mi totiž nešlo ještě o jeho kvalitu zvuku, ale o to, že se jedná o neuvěřitelně maličký reproduktor, který je velký jako půlka vašeho malíčku a tudíž působí roztomile a navíc díky matně černému kovu zároveň elegantně.

X-mini CLICK vás osloví a uvědomíte si, že vám kolikrát vlastně něco tak maličkého a nenáročného bohatě stačí. Rozhodně se vzhledem k miniaturním rozměrům nejedná o nijak kvalitní zvuk, ale na různá posezení, kde si pustíte s přáteli hudbu během grilování, do čehož se stejně všichni najednou bavíte, úplně bohatě postačí. X-mini CLICK opět jednoduše připojíte ke svému telefonu přes Bluetooth a pak už jen přehráváte, co jen chcete.

Na spodní straně najdete ouško pro poutko, které dostanete spolu s reproduktorem v balení a lze jej připojit přímo do jack konektoru u iPhonu. Na druhé straně pak najdete ukrytý micro-USB konektor pro snadné nabíjení přes USB díky přibalenému, krátkému kabelu. Uprostřed se pak nachází jedno velké středové tlačítko, kterým reproduktor zapínáte a vypínáte a poté jej můžete použít ke zesilování hudby nebo jako spoušť fotoaparátu.

Ačkoli se jednalo teprve o prototyp, tak X-mini CLICK fungoval zcela bezproblémově a rozhodně měl čím zaujmout. Kvalita zvuku není nijak závratná a audiofily rozhodně nepotěší, ale pro běžného uživatele, který chce pustit hudbu během posezení bohatě stačí. Vzhledem ke svým miniaturním rozměrům jej můžete vzít opravdu kamkoli a vejde se vám bezproblémově i do kapsy. Tlačítko na spodní straně pak přivítají milovníci selfie, jelikož skvěle poslouží i během přehrávání jako spoušť pro fotoaparát iPhonu.

Recenze X-mini CLICK 3
Recenze X-mini CLICK 2
Recenze X-mini CLICK 1

Oficiální webové stránky najdete na adrese x-mini-cz a oficiální e-shop na adrese eshop.x-mini.cz.

Dnes nejčtenější

.