Zavřít reklamu

TomTom vs GoProObrazovú kvalitu je trochu ťažké porovnávať. Hlavne sa jedná o to, že každý ma nejako inak nakalibrovaný monitor, čiže nie vždy červená je červenou a pod. Napr. my máme jeden monitor skalibrovaný kalibračnou sondou a ostatné dva sú len do počtu. K počítaču máme pripojené až 3 monitory, a vidíme tie rozdiely. A samozrejme to záleži aj od subjektívneho pocitu, čo sa komu páči, takže nebudeme až tak riešiť vernosť farieb, aj keď je ju vidieť.

Porobili sme pár fotiek z rovnakého miesta oboma kamerami, aj keď TomTom Bandit generuje fotky vo vyššom rozlíšení, tak sme ich zmenšili, ale inak sme ich vôbec nijako neupravovali. Na konci nájdete aj dva videoklipy. Na konci článku nájdete aj link na stiahnutie videí v plnej kvalite. Tak poďme do toho.

01_bandit
01_gopro

Vždy prvý obrázok bude TomTom Bandit a druhý bude z GoPro Hero 4. Tu vidíte práve podanie vernosti farieb a spôsob prekreslenia do hĺbky. Plocha na kameni už nie je tak rozpoznateľná, GoPro to nejako umelo zosvetľuje. Od kameňa napravo je opustená rastlina na skale a na fotke z TomTom Bandit vidíte aj kvety, pričom na GoPro ju nevidíte, prípadne kvety sú ťažko rozpoznateľné.

02_bandit
02_gopro
02_bandit_detail
02_gopro_detail

Na týchto sa zameriame na hĺbku prekreslenia v detailoch. Z pôvodných fotiek auta sme sa zamerali na bicykel na streche. Všimnite si na fotkách z TomTom je čierna čiernou a biela belejšou a tak je ľahšie čitateľnejší nápis na plášti zadného kolesa. Takisto nápis „Handmade in USA“ je nerozľúštiteľný na fotke od GoPro :(

03_bandit
03_gopro

Aj keď sme vraveli, že sa nebudeme zameriavať na vernosť farieb, ale kamera GoPro nejako umelo zosvetľuje a prepočítavá farby. Parkovisko na streche pri západe slnka od GoPro pripadá ako keby sme to fotili za zatiahnutého poludnia. Na fotke od TomTom-u si môžete všimnúť, že mraky sú do červena, čo je pri západe slnka bežný jav.

04_bandit
04_gopro

Na týchto nočných fotkách znova vidieť, že GoPro to umelo dosvetľuje. Nádherne to vidieť na zadnom osvetlení, či nedotiahnutie tieňov v ľavom rohu bazéna. Pritom svetlo bolo do žlta a mesiac bol biely, čo TomTom zachoval, ale GoPro zachoval náznak žltej iba v prízemnej chodbe. S tou žltou farbou je to vidieť aj na prvých fotkách s kvetmi.

Z videí si už urobte záver sami, ale je to podobné tým fotkám. Videá na stiahnutie v plnej kvalite.

  • TomTom Bandit si můžete koupit přímo zde

Dnes nejčtenější

.