Zavřít reklamu

iPhone 6sKdyž jsme naposledy ukázali srovnání digitálního fotoaparátu za 130 000Kč s iPhone 6s v rámci kvality 4K videa, anonymní diskutéři okamžitě odborně uvedli, že jeden z nejlepších fotografů naši planety o focení nic neví a proto jsou jeho srovnání a slova nesmyslná. Nyní ten stejný muž tvrdí, že jeho iPhone 6S natáčí lepší video, než profesionální DSLR.

Samozřejmě hned na úvod se dočkáváme vysvětlení, jak jsou slova   myšlena a zjistíme, že iPhone 6s dokáže udělat lepší záběry než DSLR za desítky až stovky tisíc v případě, že je k dispozici kvalitní světlo a jedná se o statické snímky.  V prvním videu Lee Morris srovnal iPhone 6s se Sony AR7II a dostal řadu reakcí, které žádaly, aby se podíval na Nikon D810s a D750s. Cena Nikonu D810s se pohybuje okolo 70 tisíc korun za tělo. To vybavil objektivem Tamron 24-70mm  se světelností 2.8 a zamkl jej kolem 35mm. Celkově tak cena sestavy opět překročila 100 000Kč, tedy částku, za kterou můžete mít rovnou šest iPhonů 6s.

„Udělal jsem testy barevnosti a kontrastu a zjistil jsem, že záběry z obou zařízení jsou téměř stejné, když nastavíte Nikon na neutrální mód. Pak jsem šel kolem parku u mé kanceláře a udělal jsem pár záběrů. Nedalo se říct, že by to byly nejlepší záběry v mé kariáře, ale udělal jsme je jen tak pro srovnání. Když jsem dorazil zpět do kanceláře, srovnání bylo celkem šokující. Když jsem vzal záběry z iPhone 6s ve 4K a snížil je na 1080p, byly výrazně lepší než ty z Nikonu“, uvedl Lee Morris.

Co je však na celém testu nejzajímavější je Morrisovo zamyšlení nad tím, že nedokáže pochopit, proč se 4K video týká jen dvou kategorií produktů. Tou první je ta nejlevnější a tou druhou ta nejdražší. 4K video totiž dokáže natočit již řada mobilních telefonů, ovšem ani střední třída zrcadlovek nebo PENů nemá 4K. To nabízí až nejvyšší řady od Canonu, stejně tak i Nikon 4K zařadil jen do těch nejdražších modelů a nyní jej opouští úplně. Zajímavé tedy je, že pokud chcete natočit 4K video, můžete si koupit buď telefon za 18 tisíc nebo zrcadlovku za 100 tisíc, nic mezitím na trhu není nebo jen vyjimečně.

Dnes nejčtenější

.