Zavřít reklamu

NFS No Limits ikonaNeed for Speed spravil po dvojročnej pauze poriadny comeback a priniesol dve hry, ktoré kvalitatívne naozaj stoja za to. V prvom prípade to je Need for Speed pre konzoly a PC, kde EA spojila všetko, čo hráči chceli a zlepila to do nádejneho pokračovania hernej série, ktorá patrila pred 10 rokmi k tým najlepším na trhu. Tam sa totiž s novým NFS vrátili obrovské možnosti tuningu, mesto ponorené do nočnej atmosféry, kaňony a aj polícia, ktorá vás dokáže poriadne potrápiť. Ale je tu aj druhá hra, pomenovaná Need for Speed: No Limits, ktorá bola oznámená už začiatkom roku po tom, ako sa objavilo logo hry na novom Mustangu RTR-X Kena Blocka. No Limits je mobilná exkluzivita, ktorá bola až doteraz dostupná len v pár krajinách, kde prebiehal beta test. Priznám sa, že keď som mal možnosť hrať hru pred pol rokom a teraz, ide o úplne inú hru. Minimálne po stránke kariéry a prostredia.

Určité prvky však ostali rovnaké, napríklad mesto Blackridge a vozový park, ale aj ten sa poriadne rozrástol. A samozrejme aj možnosti tuningu, tie sú na úrovni Need for Speed: Undercover, čo bol asi posledný diel hry, ktorý mal neuveriteľné možnosti tuningu na mobilnú hru (bavíme sa o hre pre iPhone 3GS a iPhone 3G). NFS Undercover je však už pomerne starou záležitosťou, zato je však stále dobrým zážitkom pre majiteľov starších zariadení. Pre novšie zariadenia je tu ale novinka v podobe NFS No Limits a táto sa vám bude rozhodne páčiť. Takým bonusom je, že hra je free-2-play, teda si ju môžete stiahnuť na svoj iPhone zadarmo a môžete ju hrať aj bez toho, aby ste za ňu museli v budúcnosti platiť niečo viac. Mikrotransakcie vám síce uľahčia herný postup a urýchlia ju, ale ak nie ste hardcorovým hráčom mobilných hier tak si vystačíte aj bez nich. Závody majú vplyv na stav benzínu vo vašich autách, skoro ako pri CSR Racing. Benzín sa dopĺňa po nejakom čase sám.

Hra je kompatiblná s iPhone 4 a všetkými novšími a vyžaduje iOS 6.1. Na starších zariadeniach však treba počítať so zhoršenou grafikou. Na iPhone 5c už vidíte, že hardvér je pomerne starý na túto hru. Aby som bol presnejší, tak tu bola znížená kvalita grafiky aby hra nesekala. Myslím si však, že na iPhone 5s a novších už vyzerá uspokojivo.

Need for Speed No Limits
Need for Speed No Limits Toyota

Dnes nejčtenější

.