Zavřít reklamu

Apple PencilApple tento rok prekvapil ľudí tým, že predstavil dvojicu produktov, o ktorých sa doposiaľ len špekulovalo. Predstavil totiž veľký, 12.9-palcový iPad Pro a po jeho boku predstavil aj niečo, čomu sa Steve Jobs snažil vyhýbať u predošlých iOS zariadení, pretože veril, že na kapacitný displej stačí ovládanie prstom. Spoločnosť predstavila vlastný stylus menom Apple Pencil, ktorý je schopný rozpoznávať silu stlačenia podobne ako S Pen u Galaxy Note, len s rozdielom, že ho nezasúvate dovnútra telefónu ale nosíte ho po boku iPadu Pro. Sú tu aj nejaké ďalšie rozdiely, napríklad že má tvar ceruzky a nemusíte ho stlačiť pre vysunutie, alebo že sa nabíja pomocou Lightning konektoru s tým, že už 15 sekúnd stačí na 30 minút práce. Celkovo má 12-hodinovú výdrž batérie, čo znamená, že stylus nabijete asi za 6 minút.

Ale aké sú hlavné výhody stylusu? Na to už má odpoveď Pixar, respektíve jeho vývojový tím, ktorý má na starosti vývoj nástrojov, s ktorými potom kreatívny tím zhotovuje animáky ako je Toy Story alebo Hľadá sa Dory. Vývojový tím však dostal možnosť vyskúšať si dvojicu noviniek od Applu a potvrdili, že iPad Pro má schopnosť ignorovať ruku v prípade, že používate obrazovku so stylusom. Vtedy si môžete pokojne položiť ruku na obrovský displej bez obáv, že by sa vám zrazu na obrazovke začali objavovať čmuhy na miestach, kde sa vaša ruka dotýka obrazovky. Schopnosť odlíšiť ruku od stylusu je pri tak 13-palcovej obrazovke veľmi užitočné, pretože človek má tendenciu mať ruku položenú na papieri alebo v tomto prípade na obrazovke tabletu a nebolo by dobré, kebyže displej detegoval ruku a robil by problémy.

Objavila sa tiež možnosť, že Pixar bude v budúcnosti používať iPad Pro na prípravu prototypov svojich filmov. V súčasnosti na to používa počítačové nástroje, ktoré obsahujú kód so základnou myšlienkou filmu a nejakými kľúčovými animáciami. Následne sa kód vylaďuje a z prototypu sa pomaly zhotovuje finálny film. Vývoj takého filmu má teda oveľa bližšie k vývoju hier ako k natáčaniu hraných filmov alebo k tvorbe kreslených seriálov typu Tom & Jerry alebo Simpsonovci.

Pixar iPad Pro Apple Pencil

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.