Zavřít reklamu

Jailbreak iOs 9 iconSte hacker, máte radi Apple produkty a chceli by ste zarobiť milióny? Tak presne takú ponuku práve dala bezpečnostná spoločnosť Zerodium, respektíve jej CEO Chaouki Bekrar. Vraví, že ponúkne až 3 milióny dolárov tomu, komu sa podarí prísť ako prvému s jailbreakom pre iOS 9. Spoločnosť chce, aby sa jednalo o taký jailbreak, ktorý by bolo možné vykonať prostredníctvom webu (ako jailbreak.me) alebo textovej správy a aby fungoval aj po reštartovaní zariadenia. Spoločnosť skrátka chce, aby bol 3-miliónový jailbreak postavený na veľmi jednoduchom princípe a aby záujemcovia nemuseli na jeho nainštalovanie pripojiť iPhone k počítaču a robiť rôzne procedúry, ktoré nevyzerajú zrovna ako najľahšie.

Spoločnosť chce touto zaujímavou akciou overiť, či je iOS 9 naozaj ten najlepšie zabezpečený mobilný systém na trhu a jej CEO verí, že to bude celkom ťažký oriešok, pretože behom uplynulých rokov boli práce na jailbreakoch ťažšie, než kedy predtým a vytvorenie jailbreaku podľa neho má nemalú hodnotu. 3 milióny, aby sme boli presní. Tie vyplatí Zerodium v momente tomu jednotlivcovi alebo tomu tímu, ktorý ako prvý dokáže jailbreaknúť najnovší iOS a dokáže ho dostať do zariadenia extrémne jednoduchým spôsobom. Zároveň musia tvorcovia objasniť všetky chyby, ktoré použili pri jailbreakovaní a musí sa im podariť obísť rôzne zabezpečenia iOS 9, kde sa okrem sandboxu v aplikáciách musia popasovať s ASLR, podpisovaním kódu, Boot Chain a v neposlednom rade aj s novou iniciatívou Rootless. Súťaž končí najneskôr 31. októbra/října 2015.

Zerodium je jedna z dvoch bezpečnostných firiem, ktoré riadi Bekrar. Okrem nej je totiž vo vedúcom postavení vo francúzskej agentúre Vupen Security, ktorá sa špecializuje na vyhľadávanie zero-day chýb a predáva ich vládnym agentúram vrátane NSA. Firma je zložená z naozajstnej elity, čomu nasvedčuje aj niekoľkonásobný úspech na súťaži Pwn2Own. Behom posledných piatich rokov si totiž odniesla víťazstvo štyrikrát a minulý rok vyhrala 400 000 dolárov za to, že sa jej podarilo odhaliť bezpečnostné chyby vo Firefoxe, Chrome, Internet Explorer 11 a Adobe Reader.

iOS 9 jailbreak

*Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.