Zavřít reklamu

Office 2016 for Mac iconMicrosoft dnes začal oficiálne predávať novú kancelársku sadu Office 2016 pre Mac s tým, že sa jedná v podstate o tú istú sadu, ktorá je dostupná už nejaký čas pre predplatiteľov Office 365. Teraz je však k dispozícii aj v podobe jednorázovej licencie na 1 Mac s tým, že táto verzia nemá niektoré výhody predplatnej, ako je napríklad dodatočný priestor v OneDrive, dostupnosť predplatného aj pre Office na iOS alebo bezplatné aktualizácie na najnovšiu dostupnú verziu, čo bude možno Office 2020 alebo tak. Za túto jednorázovú verziu si priplatíte, ale zas máte tú výhodu, že ju môžete používať dlhšie ako rok bez nutnosti obnoviť si tu predplatné. Sada Office 2016 for Mac vo verzii Home & Student stojí totiž 139€ a ponúka aplikácie Word, Excel, PowerPoint a OneNote, ktorý je mimochodom dostupný aj zadarmo na stiahnutie z Mac App Storu.

Samotná sada sa nijak nelíši od tej, ktorú dostali predplatitelia Office 365 a teda sa jedná o sadu vysokokvalitných kancelárskych nástrojov, ktoré sú navyše obohatené o moderné flat prostredie s podporou full-screenu, Retina displeja a hlavne príjemne ladia s modernými systémami OS X Yosemite a OS X El Capitan. Práve preto je sada kompatibilná len s týmito dvoma systémami a staršie systémy bez flat dizajnu nie sú podporované (OS X Mavericks). Okrem edície za 130€ je k dispozícii aj sada Home & Business za 269€, ktorá tiež obsahuje aplikáciu Outlook. Pre porovnanie, Office 365 Home stojí 99€ ročne a Office 365 Student stojí 69€ na štyri roky.

Užívatelia, ktorí sú predplatiteľmi Office 365, si novú sadu kupovať nemusia, stačí si totiž len stiahnuť inštalačné súbory z webu Microsoftu. Zároveň majú nárok na všetky benefity tohto predplatného aj keď používajú Windows len občas. Aj tak si ale môžu stiahnuť aplikácie Publisher a Access a používať ich napríklad cez Parallels alebo na Windowse cez Boot Camp. Ďalej dostanú 60 minút voľných minút cez Skype mesačne, okamžité aktualizácie a technickú podporu a tiež 1TB priestor v OneDrive namiesto štandardných 15GB.

Office for Mac 2016

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.