Zavřít reklamu

iOS 9Včera vydaný iOS 9 sebou přináší spoustu novinek. Některé jsou vidět ihned na první pohled, některé jsou v podtstatě neviditelné, jelikož se skrývají v samotném jádře systému a vylepšují například výdrž baterie nebo bezpečnost systému, a pak jsou tu poslední novinky, na které byste pravděpodobně přišli až za nějkou dobu používání, jelikož se jedná o zcela nové triky, které Apple nikde neukázal a uživatel je musí sám objevit. Právě na tyto novinky se nyní zaměříme a pokusím se je vám odhalit.

 

1. Vymažte všechny email najednou
Někdo by na to přišel jistě hned, ale jedná se o zcela novou funkci iOS 9, která některým možná usnadní a urychlá práci s maily. V nejnovějším systému lze totiž  okamžitě vymazat všechny email najednou a nemusíte tedy jedne za druhém označovat. Stačí navštívit aplikaci Mail, kliknout nahoře na Upravit a v pravém dolním rohu zvolit Zahodit vše a následně potvrdit.

IMG_0021

2. Odpojte se od Bluetooth
Poměrně skrytá funkce v iOS 9 umožňující odpojit se od zařízení, které máte spárované přes Bluetooth. Do této doby bylo možné jen zařízení Ignorovat, tudíž jste jej poté museli opět spárovat s iPhonem, ale nyní se stačí jen odpojit. Nabídku najdete v Nastavení  –> Bluetooth a u zařízení klikněte na pravé straně na „i“ v kroužku a zvolte Odpojit zařízení.

13743-8774-IMG_5755-m

3. Úplná verze stránky v Safari
Tato funkce je opravdu hodně skrytá. Dříve se totiž v Safari nacházela někde úplně jinde, ale Apple se najednou rozhodl ji přesunout a to ještě do tlačítka, kde byste ji asi jen tak neočekávali. Jde totiž o zobrazení Úplné verze stránky v Safari namísto mobilní. Pokud otevřete například seznam.cz, objeví se vám automaticky mobilní verze. Pro přepnutí na plnou desktopovou verzi musíte dlouze podržet tlačítko pro obnovu stránky, které najdete nahoře vedle adresy. Náhle se vám objeví nabídka, ve které se můžete přepnout do úplné verze stránky. Možnost přepnout se do desktopové verze najdete ale také pod tlačítkem pro sdílení.

Úplná verze stránky iOS 9 Safari

4. Nastavení šestimístného číselného kódu
Někteří z vás už tak mají, ale ti méně znalí uživatelé, kteří nemají prošmejděné celé nastavení, neví, že v iOS 9 lze jednoduše nastavit šestimístný kód pro odemykání obrazovky. Stačí navštívit Nastavení –> Kódový zámek –> zadat kód –> kliknout na Změnit kód –> opět zadat kód –> a ještě jednou –> a nyní dole zvolit malým písmem napsané tlačítko Volby kódu –> z nabídky vabrat Šestimístný číselný kód –> a nyní ejj napsat –> a ještě jednou. To je vše. Nyní pro odemknutí obrazovky budete vyzváni k zadání složitějšího šestimístného číselného kódu.

iOS 9 two
iOS 9 one

5. Rychlé vybírání fotografií
Snad úplně nejužitečnější skrytý funkce iOS 9, kterou zde uvádíme. Pokud potřebujete v aplikaci Obrázky na svém iPhonu nebo iPad vybrat několik fotek najednou, tak to díky nové funkci zvládnete opravdu rychle. Stačí totiž v pravém horním rohu kliknout na vybrat, poté podržet prst na nějaké fotografii a táhnout přiloženým prstem na displeji do stran nebo nahoru či dolů. Pokud pojedete rovnou nad nebo pod fotografii, tak se automaticky budou označovat celé řady. Takto můžete během chvilky označit obrovské množství fotografií a videí.

Rychlé vybírání fotografií

Dnes nejčtenější

.