Zavřít reklamu

iphone-servisTouto otázkou se zabývá každý, komu se stane, že nějakým nedopatřením dojde k újmě na jeho iPodu, iPhonu, iPadu nebo Macu. Každé zařízení má svá specifika, která takříkajíc určují co bude se zařízením dál. Otázky v nadpisu článku naznačují jakou cestou se lze vydat a také v sobě skrývají širší význam spojený s udržitelností života na této planetě. Ne, tento článek není ekologicky zaměřený a nepatří na jiné stránky.

Každý z nás se v životě dostal do bodu, kdy řešil jestli se mu oprava zařízení ještě vyplatí nebo jestli už je čas na nový iPhone nebo MacBook. Když přinesete zařízení do autorizovaného servisu a dozvíte se, že Vaše zařízení je již neopravitelné, přichází okamžik kdy řešíte co dál s tou hromádkou “šrotu”.

Přitom situace nemusí být až tak tragická, a to i v případě, že Vaše zařízení již nemá servisní podporu od společnosti Apple, tudíž se zdá, že je vaše zařízení opravdu k ničemu a nezbývá než ho – vyhodit?

Mnoho z uživatelů iPhonů a iPadů ví, že lze řešit snadno a rychle opravy rozbitých skel a poškozených “zad”. Je to tak snadné, že Vám Apple v rámci exchange programu vymění zařízení s rozbitým sklem za nové v ceně kolem 50 – 75% z původní ceny zařízení. Má to svoji logiku, když máte iPhone, který vyskočil z prvního patra a Vy nutně potřebujete funkční telefon. Pokud ale máte zařízení a nemusí to být nutně iPhone nebo iPad, které je již staršího data, pak přichází na řadu otázka – vyměnit nebo opravit?

V rámci opravy máme jako uživatelé zařízení od Applu několik možností. V první řadě, je to již zmiňovaný Autorizovaný servis Apple. Zkušenosti s nimi se různí, ale pravdou zůstává, že oprava/výměna ve většině případů netrvá déle než 3 dny. Problémem zde však vždy bývá cena. Další z možností, ještě než se do opravy pustíte sami, je navštívit neautorizovaný servis Apple. A to je naše parketa a zde se rozkrývá paleta možností, které u autorizovaného servisu nenajdete. V neautorizovaném servisu můžete nechat zařízení opravit, a to buď výměnou dílu nebo jeho opravou. Každý servis se k problematice staví jinak. Záleží na tom jaké zkušenosti v daném servisu mají. I zde je však nějaké to “ale”… Oprava zařízení, pokud se jedná o opravu dílu, trvá mnohdy déle než jeho oprava výměnou. Na druhou stranu se to čekání vyplatí jelikož cena takové opravy bývá zhruba poloviční než je u autorizovaného servisu.

Jak už to tak v životě bývá všechno je otázkou priorit. Pokud budete potřebovat relativně rychlou opravu a nevadí Vám zaplatit si autorizovaný servis, pak je Vaše volba jasná. Pokud ale budete chtít ušetřit, tak je lepší zvolit neautorizovaný servis a počkat si. A to je přesně to, co Vám můžeme nabídnout u nás v Clarexon – servisu. V případě opravy budete vždy mluvit přímo s technikem, který Vám vše vysvětlí a ještě navíc přidáme dobrou radu z našich vlastních zkušeností, které Vás obohatí či případně vyřeší Vaše potřeby. Vaše dotazy rádi zodpovíme i v případě, že budete chtít upgrade počítače nebo rovnou pomoct s návrhem řešení u Vás doma nebo v kanceláři.

V případě, že se rozhodnete pro opravu nebo budete hledat radu – konzultaci, budeme se těšit v Clarexon – servisu.

iphone_5c_exploded-598x480

Dnes nejčtenější

.