Zavřít reklamu

logo appleZákaznícka podpora Applu je presne to, prečo neľutujem platiť veľké peniaze za produkty s nahryznutým jabĺčkom. Veď napríklad keď sa mi pokazil iPhone 5c, Apple mi o štyri dni poslal úplne nový kus a keď mi praskla batéria v 3GS-ku a kontaktoval som kvôli tomu Tima Cooka, na druhý deň mi volalo európske zastupiteľstvo spoločnosti so žiadosťou o zistenie viacerých detailov. Zákaznícka podpora Applu je skrátka veľmi dobrá a len posilňuje lojalitu zákazníkov voči tejto značke. Lenže s rastúcim počtom zákazníkov sa zdá, že kvalita podpory klesá.

Teda aspoň podľa prieskumu spoločnosti StellaService, kde spokojnosť klesla z 97 na 94%. Môže za to napríklad dlhšia čakacia doba pri telefonovaní, kde si počkáte 121 sekúnd, teda 2 minúty na to, kým sa vám expert z Applu bude venovať. Spolu s čakaciou dobou narástla ale aj úspešnosť vyriešenia problému – na 99%. Pri chatovaní pre zmenu užívateľ čaká 63 sekúnd, kým pred rokom to bolo 34 sekúnd. Čakacia doba je tu zároveň o 20 sekúnd dlhšia, než je priemer zo všetkých spoločností, ktoré predávajú spotrebnú elektroniku.

Apple však zlepšil dobu dodania u produktov – kým pred rokom to bolo 3,1 dňa, tento rok je to v priemere 2,6 dňa a to aj keď Apple predáva nové produkty ako sú Apple Watch. Pokiaľ ide o vracanie peňazí nespokojným zákazníkom, vráti ich 2-krát tak rýchlo ako ostatné spoločnosti.

Apple Support

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.