Zavřít reklamu

SmartBand-2_1_resultJaponská firma Sony se vrací s fitness trackerem, nazvaným jednoduše SmartBand 2. Podle Sony má být jejich SmartBand 2 konkurencí pro Fitbit Charge HR. Už třeba jen kvůli tomu, že Sony SmartBand 2 nabídne stejně jako náramek od Fitbit senzor srdečního tepu. V jednoduchosti je síla a tímto motem se řídí i Sony. Osobně mi přijde, že trh je zbytečně přeplněn fitness náramky, takže vždy potěší, když se vynoří jeden nebo dva, tak kvalitní jako právě zmiňovaný Fitbit Charge HR nebo například Jawbone UP3. Pokud se Sony SmartBand 2 osvědčí, tak mají Fitbit a Jawbone postaráno o velkou konkurenci

Jak to tak vypadá, tak Sony upustili od úsporného E-ink displeje a vrhnuli se, po vzoru Jawbone, do varianty bez jakéhokoliv displeje. Sám osobně to vidím jako krok správným směrem, protože na náramku není displej důležitý. Sony po designové stránce vsadil na jistotu a na jednoduchý a lehký design, který může působit elegantně, ale řekl bych, že pouze s vhodným outfitem. V Sony zřejmě konečně pochopili, že fitness náramky kupuje větší vrstva lidí a už se nejedná pouze o technologické nadšence. SmartBand 2 má zkrátka jednoduchý design, který nijak nepřekvapí, ale ani neurazí.

swr10-smartband-black-1240x840-2da9bc94c4b36a0e7198dc05252efdde

Náramek se může chlubit funkcemi jako je počítání kroků, ušlé vzdálenosti, spálených kalorií a umí sledovat i výkon při plavání nebo v tělocvičně. Tenhle výčet není nijak překvapivý a podobný nabízí i většina levnějších fitness náramků. To co má Sony navíc, oproti levnějším konkurentům je hlavně senzor srdečního tepu. Právě to má totiž být trumf Sony.

sony-smartband-9

Nerad bych zapomněl na to, že náramek je samozřejmě vodotěsný a můžete ho tak použít například na měření vašich tělesných aktivit během plavání. Pojďme k tématu, které je vždy ošemetné – výdrž na baterii. Výrobce tvrdí, že baterie vydrží zhruba dva dny. To je nemálo znepokojivá informace, protože když dokáže drtivá většina chytrých hodinek vydržet dva dny, tak náramek by snad měl vydržet minimálně dvojnásobek. Ještě když se jedná o náramek bez displeje. Těžko říct proč si Sony takhle počíná, každopádně náramek se dá nabíjet microUSB kabelem. Po uvedení na trh se bude náramek prodávat v bílé a černé variantě a podle všeho se ještě pracuje na růžové a indigově modré. Náramek by se měl začít prodávat v šedesáti zemích za cenu zhruba odpovídající 120 euro. Bližší info se snad dozvíme na veletrhu IFA.

01041432-2

Dnes nejčtenější

.