Zavřít reklamu

 

Film Steve Jobs icon
Jedna z největších kritik tykající se chystaného filmu Steve Jobs je, že hlavní herec Michael Fassbender nevypadá jako Steve Jobs. V nejnovějším rozhoru Fassbender potvrdil, že mezi ním a Jobsem doopravdy neexistuje žádná podobnost, co se vzhledu týče, ale to podle jeho slov nikdy nebylo součástí cíle při hledání herců na roli. „Rozhodli jsme se, že nebudu vypadat jako Jobs a že se ani nebudeme nijak snažit, abych vypadal jako on. Chtěli jsme zachytit jeho ducha a přinést na vše vlastní pohled“ řiká Fassbender.

Problém je, že už v minulosti jsme měli možnost vidět snímek o Stevu Jobsovi, kde mu Ashton Kutcher byl neuvěřitelně podobný, což se tvůrcům filmu opravdu podařilo. Právě s Ashtonem Kutcherem jako Stevem Jobsem Fassbendera často lidé srovnávají a pravdivě podotýkají, že mu není ani trochu podobný. Noah Wyle ve filmu Piráti se Silicon Valley byl také Stevu Jobsovi do jisté míry podobný, ale rozhodně ne tolik, jako Ashton Kutcher.

Fassbender v rozhovoru také uvedl, že pro něho bylo těžké vžít se do role Jobse a naučitse  jeho kouzlům s technologiemi. „Jsem hrozný při zacházení s technologií. Chovám se divně. Věci mi často padají a mobilní telefon jsem odmítal do té doby, dokud si lidé nezačali stěžovat, že mě nemají jak kontaktovat.“ dodal Fassbender.

Steve Jobs movie

Zajímavostí také je, že Režisér Danny Boyle se rozhodl natočit film přímo v San Franciscu, přitom všechny scény jsou natočeny uvnitř budovy, tudíž natáčení mohlo probíhat kdekoli na světě. „Mohli jsme film natočit klidně v Praze a ušetřit 5 milionů dolarů, ale myšlenka byla taková, že chceme vše zachytit na místě, které je kolébkou moderního světa“ uvedl Boyle.

Scénárista Aaron Sorkin také přidal svá slova k faktu, že film Steve Jobs je vlastně série tří krátkých filmů, kde se každá soustředí na jiné časové období, tudíž samozřejmě na ty nejzásadnější momenty v době Applu a Steva Jobse. „Není to příběh o tom, jak vše vzniklo. Ani to není příběh o tom, jak byl vynalezen Mac.“ řekl Sorkin. „Myslel jsem, že diváci budou chodit s očekáváním, že uvidí malého chlapce jak se svým otcem zírají do výlohy elektronického obchodu. A pak bychom mohli zachytit ty největší události v životě Steva Jobse. A já si nemyslím, že bych v tom byl dobrý“

Do českých kin se film Steve Jobs dostane 11. listopadu, tedy přibližně o měsíc déle, než do kin amerických, kde si odbude premiéru 9. října.

Steve Jobs poster

*zdroj: cult of mac

Dnes nejčtenější

.