Zavřít reklamu

Nonda_icon
Když na posledním Keynote Apple představil nový, dvanáctipalcový, neskutečně tenký a lehký a designově vypiplaný MacBook, tak mnohým spadla brada. I mně, například když Phil Schiller oznámil, že nový MacBook má jenom jeden USB konektor a k tomu ještě typu C. Ještě tak před půl rokem jste na trhu moc příslušenství s konektorem USB-C nenašli, ale teď je situace jiná. Firma Nonda představila konektorový hub, který výbavu MacBooku rozšiřuje o několik konektorů, například o klasický USB 3.0. Pokud sami vlastníte MacBook 12″ a nevíte i po delší době co s USB-C, tak by vám mohl tento článek rozhodně přijít zajímavý, protože dnes se budeme bavit o konektorovém hubu Nonda Hub+.

Pokud opravdu uvažujete nad koupí Nonda Hubu, tak vás jistě bude zajímat, o co všechno rozšíří konektorovou výbavu vašeho MacBooku. Najdeme na něm dvakrát USB-C konektor, třikrát klasický USB konektor, Display port a čtečku SDXC karet. Hub má vlastní baterii, takže může fungovat jako, v dnešní době velmi populární, powerbanka. V balení dostanete jeden USB-C kabel, který spojíte s vaším MacBookem a s hubem. Teď můžete používat všechny konektory na hubu, včetně zbylého USB-C konektoru, díky kterému můžete MacBook nabíjet. Hub+ potom nabijete přibaleným microUSB konektorem.

NondaFull_icon

Zmínil jsem, že můžete hub používat i jako šikovnou powerbanku. Nutno říci, že rozměry na to Nonda Hub+ má a hmotnost necelých sto gramů snad mluví za vše. I když Hub+ nechcete používat na nabíjení vašeho iPhonu, iPadu nebo jakéhokoliv jiného zařízení, tak ho můžete zabalit do batohu, tašky nebo jenom do kapsy. Jeho kompaktnost je skvěle provedená a počítá se s tím, že když s sebou chcete nosit lehký a kompaktní MacBook, tak s sebou budete chtít nosit i tenhle lehký a kompaktní hub.

ef4b222d0da76bba2397fa158c4c945b_original

Moc se mi líbí, že Hub+ je vytvořen ze stejného materiálu jako nový dvanáctipalcový MacBook, když tak budete mít na stole MacBook a vedle Hub+, tak to může vypadat, jako by k sobě skvěle seděli. To je pochopitelně účel, navíc se Nonda Hub+ prodává i ve zlatém provedení, takže pokud máte zlatý MacBook, tak máte o starost méně. Výrobce nasadil na produkt roční záruku, to snad  kdyby se vám Hub+, nedej bože, rozbil. Pojďme k ceně, která tak nějak lícuje k MacBooku stejně jako design. Cena je 90 dolarů, takže nějakých 2 200 korun při současném kurzu dolaru ke koruně. Cena není nijak závratně skvělá, ale ani nás nijak nepřekvapí. Zkrátka se jedná o důležitý kousek hardwaru, který pro váš MacBook prostě budete potřebovat.

Dnes nejčtenější

.