Zavřít reklamu

iPhone 6s Force TouchVývojář Hamza Sood, který už stojí za několika odhaleními ohledně chystaných vlastností Apple produktů, tento týden ze speciálního pseudo kódu zjistil, že nejnovější verze iOS odhaluje možnosti vyvolání různých akcí při důkladnějším zatlačení na displej. Právě tato technologie je u Applu označována jako Force Touch a po vzoru Apple Watch a MacBooků by se jí měly dočkat také oba modely iPhone 6s.

Sood na svém Twitteru napsal, že některé Force Touch kódy v iOS působí jako kdyby byly testovány na trackpadu, který se nachází v MacBooku, tudíž by iPhone 6s měl nabídnout podobné možnosti díky svému Force Touch displeji. Nejprve se spekulovalo, že Force Touch nabídne jen větší iPhone 6s Plus, ale později se objevily informace, že začala výroba Force Touch displejů i pro menší telefon a dokonce se objevily fotografie displeje, který se lišil od předchozího modelu a obsahoval výřez pro speciální motorek, který je k technologii potřeba.

14035-9234-150826-Force_Touch-l

Kromě zmíněného displeje by měl iPhone 6s nabídnout hliník série 7000, dvojnásobně rychlejší LTE Qualcomm čip a výrazně vylepšený fotoaparát. Představení obou nových iPhonů po boku nové Apple TV je spekulováno na středu 9. září, tedy přibližně za dva týdny. V pátek 11. září by měly začít předobjednávky a za týden v pátek 18. září by měl začít oficiální prodej v první vlně, která se bude týkat i sousedního Německa.

force-touch-642x347

*zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.