Zavřít reklamu

iPhone 6s iconNejnovější iPhone 6s a iPhone 6s Plus by měl Apple představit už za necelé dva týdny, ve středu 9. září. Ať už je předpokládané datum správné či nikoli, určitě jej Apple představí v první polovině září, což je už opravdu za dveřmi. O chystaném iPhone 6s se říká, že by se mělo jednat o největší „s“ upgrade za celou éru iPhonů. Zda to bude pravda se dozvíme přímo od Applu už brzy, ale právě tato spekulace je souhrnný důvod, proč o upgradu na nejnovější jablečný telefon uvažovat. Pokud jste stále na vážkách, zda si iPhone 6s nebo iPhone 6s Plus pořídit, mohlo by vám pomoct 10 níže uvedených důvodů, které by vám měly objasnit, proč se vyplatí upgradovat.

1. Velikost displeje
Poté, co jste vzali do ruky iPhone 6, někteří možná iPhone 6 Plus, po pár okamžicích vám začal připadat váš starý iPhone jako malá hračka. Někomu možná větší displej nevyhovuje, ale kdokoli si koupil iPhone 6 (6 Plus), tak do tří dnů mu připadal jeho starý iPhone strašně malý a už by se asi nedokázal jen tak vrátit. Práce na menším displeji by mu nepřišla tak efektivní a vše by bylo malé a nepřehledné. Navíc psaní na virtuální klávesnici u většího iPhonu je mnohem pohodlnější a rychlejší.

iPhone_5s_vs_iPhone_6

2. Výdrž baterie je mnohem lepší
Někteří tomu možná nevěří, ale oba iPhony 6, zejména pak iPhone 6 Plus, nabízí mnohem lepší výdrž baterie, než všechny předchozí modely. Já jsem u svého iPhonu 5 musel neustále dohlížet na to, abych z domu nevyšel bez plně nabité baterie, ale u iPhonu 6 nic podobného řešit netřeba. Očekává se, že iPhone 6s by měl výdrž baterie iPhonu 6 o něco překonat, což je další důvod, proč přejít na nejnovější model.

iPhone 6 battery

3. Lepší fotoaparát je jistotou
Už od samého začátku spekulací o iPhone 6s se mluvilo o lepšímu fotoaparátu. Vylepšení by se neměl dočkat jen zadní fotoaparát, ale i přední na focení selfie. Celkem s jistotou můžeme říct, že iPhone 6s bude mít doopravdy výrazně lepší fotoaparát, než předchozí modely. Pokud budete přecházet například z iPhone 4/4s nebo 5, poznáte rozdíl okamžitě. Při přechodu z iPhone 5s nebo iPhone 6/6 Plus už nebude rozdíl tak velký, ale i tak by měl být poměrně výrazný, jelikož Apple podle spekulací plánuje po neskutečně dlouhé době zvýšit počet megapixelů obou fotoaparátů a možná využít některé nové technologie získané díky akvizicím.

iPhone 6 camera

4. Rychlost, které si všimnete
Každý rok Apple představí nový procesor a to i v případě, že rozdíl v rychlosti není není zrovna výrazně lepší. Jednou za dva roky se však vytáhne s výrazně lepším procesorem a právě iPhone 6s by měl nabídnout mnohem rychlejší procesor. Navíc se říká, že procesor A9 bude velkým skokem ve výpočetním výkonu. Navíc dvojnásobná paměť RAM by se také měla podepsat na celé rychlosti systému a telefonu celkově. Pokud tedy chcete špičkový telefon, který vám vydrží i několik let, tak je iPhone 6s správnou volbou.

Apple A9

5. iPad už pravděpodobně nebudete potřebovat
Pokud uvažujete o iPadu a máte starší iPhone, pak se vám vyplatí spíše pořídit iPhone 6s (ještě lépe iPhone 6s Plus). Spousta uživatelů po zakoupení iPhone 6 (Plus) psala, že jejich iPad je od té doby jen lapač prachu a leží na poličce absolutně nevyužitý. Samozřejmě záleží i na způsobu využití iPadu, ale ve většině případů vám iPhone 6s (Plus) iPad nahradí.

iphone-6-plus-vs-ipad-mini-3

6. Orientace na šířku
Větší iPhone 6 Plus výrazně rozšířil podporu pro aplikace soustřeďující se na zobrazování svého obsahu na šířku. Při zacházení telefonu nebo hraní her je iPhone 6 Plus otečený do landscape módu velkou výhodou a působí jako herní ovladač. Apple dokonce pro iPhone 6 Plus přidal i podporu zobrazování úvodní plochy na šířku. Pokud tedy máte raději, když můžete používat telefon otočený na stranu a mít velkou obrazovku před sebou na šířku, pak je iPhone 6s Plus pro vás jako dělaný.

iPhone 6 Plus landscape

7. Podpora Apple Watch a dalších novinek
Možná vás chytré hodinky od Applu ještě nezaujaly, ale předpokládá se, že by koncem roku mohly dorazit i do České republiky, což výrazně změní úhel pohledu, jakmile zde budou dostupné. Pokud vlastníte starší iPhone, pak s iPhone 6s získáte nejen všechny výše a níže vyjmenované výhody, ale také podporu pro Apple Watch a několik dalších funkcí, které společnost během příštích let představí. Je totiž obvyklé, že některé nejnovější funkce nejsou pro starší modely iPhonu dostupné, a tak třeba takový iPhone 5 sice ještě Apple Watch podporuje, ale nové funkce, které přijdou (Apple Pay a další), už dost možná podporovat nemusí.

iPhone 6 and Apple Watch

8. Výrazně lepší Touch ID

Původně bylo Touch ID bráno jako zbytečnost a vlastně jen zpomalovalo odemykání telefonu. Jenže poté se Apple na vylepšení Touch ID výrazně zaměřil a přinesl mnohem lepší senzor, který už vše urychluje. Touch ID je neuvěřitelně návykové a jakmile jej jednou budete používat, už se ho nebudete chtít zbavit. Navíc se několikrát objevily informace, že iPhone 6s by měl nabídnout opět výrazně lepší a rychlejší Touch ID, což je jen o důvod navíc, proč upgradovat.

touch id

9. Force Touch

Funkce, na kterou se osobně hodně těším a nenabídne jí žádný jiný telefon na trhu. Force Touch bude fungovat tak, že například důkladně stisknete tlačítko pro zapnutí Wi-Fi a okamžitě se dostanete do nastavení. Zní to jako funkce z Androidu, kde dlouze stačí na tlačítku podržet prst a také jste v nastavení, jenže Force Touch by měl být mnohem rychlejší a měl by mít uplatnění i v aplikacích třetích stran a v celém systému. Do nastavení nějaké funkce se tak dostanete mnohem rychleji jedním stisknutím, než abyste museli složitě procházet několik vrstev nastavení.

force-touch-642x347

10. Nové barvy a odolnost těla

Pokud budete přecházet na iPhone 6s ze staršího zařízení jako je například iPhone 4s, budete mít na výběr několik možností, mezi kterými by podle spekulací neměla chybět ani Rose Gold, která bude určena pro dámy, které si jí zaručeně oblíbí. Lákadlem by měla být také odolnost telefonu, jelikož Apple by se měl poučit z loňských chyb a iPhone 6s nebude tak snadné ohnout, protože bude nabízet tělo z hliníků série 7000, jenž by mělo být výrazně odolnější.

iPhone 6s Rose Gold Spigen

Ať už vám výše uvedených 10 důvodů pomohlo s rozhodováním nebo ne, nových iPhonů bychom se měli dočkat už za dva týdny po boku zcela nové Apple TV. Jejich předprodej by v zahraničí měl začít v pátek 11. září a za týden v pátek 18. září odstartuje prodej v první vlně, tedy i v sousedním Německu. K nám by se pak iPhone 6s mohl dostat, po vzoru minulého roku, v pátek 23. října.

iPhone 6s

*via: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.