Zavřít reklamu

Retina MacBook iconPokud jste někdy vešli do Apple Storu a okamžitě vám ulpěl pohled na MacBook Pro nebo MacBook Air či na nejnovější Retina MacBook a nemohli jste od něho odtrhnout oči, dokud jste k němu nedošli a nesáhli si na něj, tak věřte, že to nebyla jen pouhá náhoda, ale promyšlená strategie Applu. Koneckonců v Apple světě má vše svá pevná pravidla a nic není jen tak náhodou.

Za všechno může displej. Ten je totiž obzvlášť u Retina modelů opravdu nádherný a jakoby vás vtáhne. Jenže to není to pravé lákadlo, kterým na vás chce MacBook ihned zapůsobit. Apple má totiž šílená a zároveň geniální pravidla, v jakém úhlu musí být displej MacBooku. Původně to bylo 70°, ale nově společnost změnila pravidlo na 76°. Právě proto vždycky zaměstnanci chodí po všech zákaznících a MacBooky srovnávají do určené polohy.

macbook-angle-2

A proč že je úhel displeje tak důležitý? Pokud jste si mysleli, že jedině tak na vás hodin svůj lesk a vy mu podlehnete, tak jste na omylu. Úhel je totiž nastaven schválně nepohodlně na čtení a prohlédnutí si displeje ve správném úhlu. Téměř každého zákazníka to pak bude iritovat a displej srovná, jelikož chce, aby Macbook vypadal dobře a navíc si ho chce prohlédnout co nejlépe. Právě v tom momentě vezmete MacBook do ruky a vyzkoušíte si materiál, někdy i hmotnost a celkový dojem. Díky tomu vyzkoušíte všechnu tu eleganci, co MacBook nabízí a díky kontaktu s produktem o něho mnohem pravděpodobněji projevíte zájem.

Nový úhel se přibližuje k 90°, ale na druhou stranu zase nesmí být tak nápadné, že je ve špatné poloze. Je jen lehce špatně nastavený, ale i tak přinutí zákazníka upravit jej do správné polohy, kdy je pozorovací úhel o něco lepší. Právě v tom momentě se dostaví kouzlo, kvůli kterému to Apple dělá.

Retina MacBook 2015

 

Dnes nejčtenější

.