Zavřít reklamu

iPhone 6s Rose Gold iconBritská společnost Intelligent Energy vyvinula prototyp iPhone 6 s vestavěným palivovým, který dokáže díky vodíku dodávat energii iPhonu šest až po dobu jednoho týdne při plném využití telefonu. Stejně tak společnost vytvořila prototyp MacBook Air s vodíkovým pohonem.

Palivový článek s patentovaným systémem má podle tvrzení společnosti nakročeno k prvnímu komerčnímu použití ve vysílačích telefonních operátorů v celé Indii a to již během několika příštích týdnů. Palivový článek vytváří elektřinu na základě chemické reakce, která kombinuje vodík a kyslík. Tato reakce pak produkuje jen malé množství páry a tepla.

Největším průlomem v současné době, který společnost učinila je akumulátor, respektive palivový článek tak malý, že se vejde do těla iPhone 6., aniž by se musel měnit tvar nebo velikost přístroje. Společnost má také speciální nabíječku, pomocí které dokáže do telefonu natankovat vodík.

Henri Winand, generální ředitel společnost Intelligent Energy uvedl: „Pokud je mi známo, nikdy předtím se nepodařilo vyrobit tak tenký palivový článek, který je možné vložit do stávajícího šasi bez jakékoli změny. Jedná se o významný krok, protože pokud chcete dát lidem novou technologii, musíte ji nabídnout tak, aby jim vyhovovala. Jediný rozdíl mezi našim prototypem iPhone 6 a klasickým iPhone 6 je, že jsme přidali pár otvorů pro větrání do zadní části telefonu, které umožňují unikat malému množství vodní páry, která vzniká při reakci vodíku s kyslíkem.“

Intelligent Energy pochopitelně ukázalo technologii právě na iPhone 6, protože se jedná o velmi oblíbený telefon a veškeré novinky okolo společnosti Apple jsou medializované nejen na specifických webech, ale i ve všeobecném mediálním prostoru. Sám Apple navíc vlastní několik patentů, které se týkají využití palivových článků v produktech jako je iPhone. Zda se nakonec spojí s Intelligent Energy a další telefony budou poháněné vodíkem, to ukáže až čas.

Step-7_3045124b

*Zdroj: telegraph.co.uk

Dnes nejčtenější

.