Zavřít reklamu

Siri iOS 9 iconUž mnohokrát se stalo, že iPhone zachránil svého majitele před jistou smrtí například tak, že sloužil jako „neprůstřelná“ vesta a zastavil tak střely z brokovnice nebo kulku z pistole. Nedávno se také stalo, že při havárii autobusu zachránil iPhone 5s muži život před probodnutím tyčí, jelikož hrana se zastavila o iPhone, který byl sice poté na vyhození, ale muži namísto díry v břiše zůstala jen modřina.

Nejnovější hrdinský čin iPhonu nemá na svědomí jeho tělo, ale spíše funkce přímo v iOS, a to konkrétně asistentka Siri. Jeden 18letý mladík totiž v Tennessee opravoval své nákladní auto, když v tom na něho spadlo a on pod ním uvízl s rukama přitisknutýma k zemi a bez jakékoli možnosti se pohnout nebo se ze sevření vykroutit. Volání o pomoc také nepomáhalo, jelikož na místě široko daleko nikdo nebyl.

Pravděpodobně by po několika hodinách zemřel, ale jak se snažil jakkoli vykroutit, tak zaslechl známý zvuk doprovázející aktivování Siri. Telefon měl totiž umístění v zadní kapse a když trochu přitlačil své tělo k zemi, Siri se aktivovala přes dlouhé stisknutí Home tlačítka. Okamžitě si byl díky virtuální asistentce schopný zavolat pomoc na čísle 911 a po chvíli už ho záchranáři vytáhli z jeho uvěznění pod nákladním autem a převezli do nemocnice.

Není to poprvé, co Siri pomohla zachránit někomu život. Minulý rok dokázala 2letá dcera zavolat své matce 911, která omdlela kvůli nervovému onemocnění a nebyla si tak schopná zavolat pomoc sama.

UNILAD-siri-tennessee-22

*zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.