Zavřít reklamu

nfcApple, respektíve jeho marketingový riaditeľ Phil Schiller, spočiatku kritizoval technológiu NFC a prakticky všetko, čo sa nijak netýkalo Applu. Mimo iného to boli aj aplikácie pre Android a svoj patriotizmus vzal natoľko vážne, že keď Instagram oznámil, že jeho aplikácia už nebude dostupná len na iPhone, okamžite si zrušil profil a okomentoval to slovami, že služba má svoje zlaté časy už dávno za sebou. Apple však mení svoje názory a napríklad teraz plánuje vydať prvé dve aplikácie pre Android a rovnako tak zrejme plánuje oznámiť ďalšie, keďže spoločnosť vydala inzerát, v ktorom hľadala vývojárov nových aplikácií pre Android (iCloud Drive? Apple Photos?).

Spoločnosť však teraz spravila ďalší krok, ktorý tak nejak podkopal nohy jednému z dávnejších Schillerových výrokov. Apple sa totiž práve stal jedným z hlavných sponzorov organizácie NFC Forum, ktoré pozostáva z viacerých spoločností, ktoré vyvíjajú a používajú NFC vo svojich zariadeniach. Od minulého roku ho používa aj Apple, špeciálne kvôli službe Apple Pay, ktorá sa postupne dostáva do ďalších krajín. Spoločnosť sa zároveň stala členom predstavenstva organizácie NFC a predsedom za Apple je Aon Mujtaba, riaditeľ tímu zodpovedného za vývoj bezdrôtových systémov pre iPhone. Správu oznámila riaditeľka fóra Paula Hunter.

NFC Forum má za cieľ vyvíjať near-field technológie, zabezpečiť kompatibilitu medzi jednotlivými zariadeniami a službami a nakoniec má za cieľ aj rozšíriť technológiu vo svete. Apple sa bude odteraz priamo podieľať na vývoji nových verzií štandardu NFC a zároveň umožní urýchliť vývoj niektorých produktov. Navyše, spoločnosť by mala v budúcom iPhone použiť ešte vyspelejší čip, ktorý bude mať väčšie schopnosti, než len vykonávať platby. Bude teda zaujímavé sledovať, ako Apple pomôže rozvinúť technológiu, ktorá sa v našich končinách využíva už dlho, no v Amerike sa rozširuje len teraz. Apple sa tiež dávnejšie stal členom USB Promoter Group a Bluetooth SIG. Položil základy technológie USB-C, ktorú použil aj vo svojom najnovšom MacBooku a tiež v spolupráci s Intelom vyvinul technológiu Thunderbolt, ktorá sa síce nedostala na veľa počítačov s Windowsom, ale dnes ju nájdeme prakticky na každom počítači od Applu, vrátane MacBooku Air.

Snímek obrazovky 2015-08-13 v 0.35.35

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.