Zavřít reklamu

1333242_LB_00_FB
Jedny z nejočekávanějších hodinek současnosti se dočkají evropské premiéry. Na veletrhu MWC v Barceloně, konaném na jaře, Huawei představil své chytré hodinky Huawei Watch. Hned po tom se strhla obrovská vlna předobjednávek, protože hodinky vypadají naprosto skvěle. Kruhový ciferník, hodnotné materiály jako je kůže nebo kov, to jsou všechno skvělé specifikace, za které si Huawei nechá zaplatit. Může nás mrzet pouze jediná věc a to je, že hodinky běží na platformě Android Wear, takže, pokud se neobjeví nějaká aplikace pro iOS, tak si zřejmě majitelé iOS zařízení hodinky Huawei neužijí.

Huawei Watch lákají spoustu zákazníků, ale čekání na ně bylo zřejmě neúprosné, nyní ale máme přesné datum evropské premiéry. Huawei hodinky představí na tiskové konferenci v Paříží 22. září 2015. Namísto prototypu, jako v případě výstavy v Barceloně, bude teď k vidění finální verze hodinek Huawei. Od této tiskové konference se samozřejmě očekává, že hodinky se dostanou co nejdříve na trh, ale postup bude zřejmě stejný jako v případě Apple Watch, tedy, na hodinky si na tuzemském trhu budeme muset počkat ještě déle. Přednost před ostatními zeměmi zřejmě dostane Velká Británie, Německo a pochopitelně Francie.

use-1-1426094601-D3bB-column-width-inline1

Vtipné bude i sledovat jak se vyvine cena hodinek. Na jaře na MWC v Barceloně se totiž hodinky chlubily značně vysokou cenovkou a to něco kolem jednoho tisíce dolarů, z této ceny naštěstí sešlo, protože dát v přepočtu 25 tisíc korun za chytré hodinky přišlo asi i ostatním moc. Cena hodinek by se tedy měla zastavit na 400 dolarech, což při současném kurzu činí necelých deset tisíc korun. To také není cenovka, nad kterou bychom zajásali, ale musíme si uvědomit, že Huawei Watch si budou klestit cestu prémiového produktu a nebudou se držet toho známého pořekadla „Za málo peněz hodně muziky.“ Cena zřejmě bude ale záviset i na barevných variantách. K výběru by měly být barvy jako stříbrná a černá, ty nabídnou stejně barevný ocelový řemínek. Zlatá verze hodinek zřejmě cenovku trochu nadsadí, protože ty mají hnědý kožený řemínek. S výměnou řemínků se zjevně počítá.

Velká škoda, že hodinky v tuto chvíli skutečně nejsou kompatibilní s iOS, už jen kvůli ziskům Huawei by to bylo skutečně krok kupředu. Za dobu chytrých hodinek, jsem ještě nikdy nepronesl něco ve smyslu, že mě mrzí, že mám iPhone, protože se mi zatím žádné Android-Wearové hodinky nelíbily natolik, abych takhle litoval. Huawei Watch jsou každopádně skvěle vypadající hodinky a co víc, brzy dostupné.

huawei-watch-images-leak21-102000-1426094786-AXBU-column-width-inline

Dnes nejčtenější

.