Zavřít reklamu

ThehiweTisková zpráva: Neomezenost elektronické komunikace po vzoru devadesátých let, možnost komunikovat se zcela novými lidmi – to je aplikace, kterou je možné si aktuálně stáhnout na App Store. S Hiwe se lze vrátit zpět do doby, kdy v chatu neexistovala žádná omezení. Oslovit kohokoli a kdykoli, teď a tady – to je zde hlavním cílem.

To, čím byl chat v devadesátých letech typický, jsou takzvané chatovací místnosti. Tematicky odlišné místnosti spojovaly uživatele pouze oblastí zájmu, kterou mohli využít jako základ nové konverzace. Jiná pravidla zde prakticky neexistovala.

Hiwe se od tohoto principu rovněž odráží. To v praxi znamená, že hlavní stavební jednotkou je zde chatovací místnost s názvem Memo (od slova Memorandum). To se skládá z fotografie a tématu, které mají za účel upoutat další uživatele a nalákat je ke vstupu do místnosti. Základem, jak prostřednictvím Mema zaujmout, je tedy dobrý nápad a originalita. Uživatel, který do zvoleného Mema vstoupí, pak může okamžitě navázat komunikaci s kýmkoli přítomným, a to buď veřejně či soukromě. Vše pak probíhá v reálném čase klasicky formou textu a obrázků.

screen322x572 (1)
screen322x572 (1)

Zajímavostí, kterou Hiwe přináší, je rovněž naprostá neomezenost. Neexistují zde totiž žádná měřítka popularity, která by uživatele rozdělovala mezi úspěšné a neúspěšné. Nesetkáte se zde proto ani s odběry, sdíleními, lajky, komentáři či seznamy přátel. Cílem je čistě přímá komunikace, kterou nic nenarušuje, neboť zde nikdo s nikým nesoutěží. Jediným ukazatelem úspěchu je zde míra komunikace v jednotlivých Memech.

Pro koho je Hiwe?
Jak lze ze samotného principu aplikace usoudit, Hiwe míří především na dvě věkové skupiny. Primární cílovou skupinou jsou zde studenti a mladí lidé ve věku mezi 13-19 lety. Jedná se totiž o generaci, která původní „devadesátkové“ chaty nezažila a prostřednictvím této aplikace má šanci si je vyzkoušet v moderním provedení. Sekundární cílovou skupinou jsou pak lidi ve věku kolem 25-35 let, kteří původní chaty reálně zažili a kteří by si je chtěli připomenout.

Obecně vzato je však Hiwe pro všechny, kteří rádi komunikují a poznávají nové lidi. Pro všechny takové je tedy aplikace dostupná na App Store či ji lze vyzkoušet na webových stránkách thehiwe.com. A protože Hiwe drží s dobou, chystá se na září redesign verze pro iOS a nově i provedení pro Android. Chat z 90. let je tady a může být i ve vašem mobilu!

Dnes nejčtenější

.