Zavřít reklamu

Apple TV logoNa novú Apple TV čakáme pomaly tak dlho ako sme čakali na Detox, no narozdiel od zrušeného albumu, ktorý mal byť vraj najlepším rapovým albumom na svete, Apple TV zrejme niekedy vyjde. Čakáme na ňu síce veľmi dlhý čas, ale zdá sa, že čakať sa oplatí, pretože Jimmy Iovine, ktorý je jedným z otcov Apple Music, si myslí, že takýto systém by si vedel veľmi dobre predstaviť aj pri televízii, čo je možno prvý náznak toho, ako bude fungovať budúca Apple TV a ako potenciálne Apple zmení svet televízneho vysielania.

Iovine to naznačil v rozhovore pre Wired, v ktorom sa diskutovalo hlavne o Apple Music. Iovine tu prakticky zopakoval to isté čo v rozhovore pre Evening Standard, teda že kľúčovou vlastnosťou Apple Music, ktorá ju odlišuje od konkurencie, sú playlisty a odporúčania, ktoré boli vytvorené stovkami expertov a neboli vygenerované počítačovo, ako to robí konkurencia. Teraz ale dodal, že takýto systém by mohol fungovať aj pri televízii: „Máme tu rôzne spôsoby doručovania televízneho obsahu. Nechceme, aby boli tieto spôsoby lepšie, skoro tak ako kurátorstvo a služby? Všetky sú technicky dobré. Netflix sa už neživí len kódom a začína vytvárať svoj vlastný originálny obsah. Je to veľmi dobré, ale myslím si, že nikto z nás nedokáže robiť filmy poriadne, takže sme viacmenej fanúšikovia. Chceme pozerať filmy. Sadnúť si s priateľkou či kopou priateľov a pokúšame sa nájsť nejaký film online. Ale to vám nič neprinesie – na hľadanie toho správneho filmu ste sami.“

Práve toto vyhlásenie na adresu televízneho sveta vyvolalo špekulácie, že práve podobný koncept, aký funguje pri Apple Music, by mohol fungovať aj pri novej Apple TV, u ktorej sa vraví, že užívatelia budú mať možnosť zakúpiť si balíček živého vysielania a tiež tu budú ďalšie dramatické vylepšenia oproti predošlej generácii. Nejeden predstaviteľ Applu sa totiž vyjadril, že súčasná televízia je pár rokov za opicami a treba prísť so zmenou. V takom prípade by služba, ktorá bude dávať odporúčania od reálnych ľudí a vyberať ten najlepší obsah pre vás, bola skutočnou killer funkciou pri Apple TV. Navyše to nemusí mať ďaleko k realite, keďže Jimmy Iovine hrá dôležitú rolu pri rokovaniach medzi Applom a poskytovateľmi TV obsahu.

Apple TV 2015

*Zdroj: Wired

Dnes nejčtenější

.