Zavřít reklamu

Google Glass iconGoogle sice před pár měsíci přiznal, že jejich beta projekt Google Glass byl omyl, ale to ještě neznamená, že společnost celý projekt hodila do koše a víc už o něm nechce slyšet. Chytré brýle od Googlu stále žijí dokonce se zdá, že vyšla jejich nová verze. Ovšem nečekejte, že si je budete moci objednat, Google totiž neplánuje nabízet je všem zájemcům, ale hodlá brýle rozšířit mezi podnikové zákazníky.

Podle serveru The Wall Street Journal, který s informacemi ohledně nových Google brýlí přišel, se společnost snaží chytrou pomůcku rozšířit do podnikové sféry ve zdravotnictví nebo firem zabývající se využitím energie. Právě toto rozhodnutí vyřeší jeden z největších problémů brýlí a to ten, že jej zákazníci vnímali jako pomůcku k porušování soukromí, i když Google několikrát upozorňoval, že brýle nemohou natáčet video nebo pořizovat fotografie.

Nová verze Google Glass je o něco elegantnější, než předchozí verze. Nabízí nový design a celkově konstrukčně jsou jinak řešené. Vylepšený byl i procesor, baterie a bezdrátová konektivita. Baterie má výdrž dvě hodiny a dokonce Google vytvořil náhradní baterii, kterou lze k brýlím magneticky připojit. Dokonce i hranol sloužící k promítání obrazu na sítnici byl vylepšen, jelikož by měl být nyní delší, tenčí a lze jej posouvat jak horizontálně, tak vertikálně.

*zdroj: bgr

Dnes nejčtenější

.